Παυλίδης: «Στην Ολλανδία οι επιθετικοί αποκτούν μεγάλη αυτοπεποίθηση, θα μπορούσα να σκοράρω περισσότερα γκολ»

Βαγγέλης Παυλίδης

i

© PrtScr

Παυλίδης: «Στην Ολλανδία οι επιθετικοί αποκτούν μεγάλη αυτοπεποίθηση, θα μπορούσα να σκοράρω περισσότερα γκολ»

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:14 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:17 - 10.11.2023

Ο Βαγγέλης Παυλίδης μίλησε σε ολλανδικό μέσο για την εξαιρετική σεζόν που διανύει με την Άλκμααρ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ενώ αποκάλυψε και για το ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για το σκοράρισμα.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης έχει σκοράρει σε κάθε μία από τις 10 πρώτες αγωνιστικές της ομάδας του στο πρωτάθλημα, ένα απίστευτο σερί στην ιστορία της Eredivisie, το οποίο για την ώρα διατηρείται μόνο από τον Γιόχαν Κρόιφ που σκόραρε στους πρώτους 14 αγώνες του Άγιαξ τη σεζόν 1966/67.

Ο Έλληνας επιθετικός μίλησε σε ολλανδικό μέσο για την εξαιρετική σεζόν που διανύει με την Άλκμααρ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ενώ αποκάλυψε και για το ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για το σκοράρισμα.  

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας επιθετικός: 

«Μου αρέσει το πρωτάθλημα σας και ο τρόπος παιχνιδιού εδώ. Είναι πολύ επιθετικός. Ο Γιόχαν Κρόιφ είναι ένας από τους αγαπημένους μου ποδοσφαιριστές, αν και δεν είχα πόστερ του στον τοίχο του δωματίου μου. Άλλωστε ο Κρόιφ έπαιξε πολύ πριν γεννηθώ. Πάντα μου άρεσαν οι Ολλανδοί επιθετικοί. Είναι υπέροχο που μπορώ να αγωνίζομαι στο πρωτάθλημα σας. 

Ως στράικερ στο 4-3-3 συχνά βρίσκομαι μπροστά στο αντίπαλο τέρμα, ολοκληρώνοντας έτσι τις σέντρες ή τις πάσες. Έχω πολύ χώρο. Δεν είχα παίξει ποτέ σε 4-3-3 στην Γερμανία ή νωρίτερα στην Ελλάδα. Στην Ολλανδία οι στράικερ αποκτούν μεγάλη αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι σημαντικό για κάθε παίκτη ειδικά για τους φορ γιατί τα περισσότερα γκολ προέρχονται από αυτή τη θέση». 

Για το αν υπάρχει κάποιο μυστικό της επιτυχίας στο σκοράρισμα: «Μυστικό; Δεν είναι αυτό το θέμα. Κάθε στράικερ εξαρτάται από τους συμπαίκτες του. Έχω φανταστικούς συμπαίκτες που κάνουν πολύ δουλειά για μένα. 

Εγώ είμαι εκείνος που τελειώνει τις φάσεις. Ξέρουν πάντα πως θα με βρουν. Με κάθε τρόπο. Ακούγεται σαν κλισέ, αλλά όταν η ομάδα πηγαίνει καλά, είναι ευκολότερα για τον στράικερ. Κάνω κριτική στον εαυτό μου και θεωρώ πως θα μπορούσα να σκοράρω συχνότερα με τις ευκαιρίες που έχω».