Πέθανε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς (vid & pic)
i

Μιχαΐλοβιτς / © PrntScrn

Πέθανε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς (vid & pic)

Sportal newsroom 16:26 - 16.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:46 - 16.12.2022

Ο 53χρονος, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, δεν κατάφερε να κερδίσει την μάχη με τη λευχαιμία και έφυγε από τη ζωή

Τα νέα ήταν δυσάρεστα για την οικογένεια του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει την ασθένεια του με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη του για τη ζωή. Ο 53χρονος έπασχε από λευχαιμία και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τη νικήσει, ωστόσο τελικά αυτός ο αγώνας χάθηκε για τον ίδιο.

Ως ποδοσφαιριστής, ο Γιουγκοσλάβος, ανήκε σε εκείνη την «φουρνιά» των «Πλάβι» που μεγαλούργησαν κατά τη διάρκεια της δεκαετία των 90'. Κέρδισε το πρώτο του Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης με τον Ερυθρό Αστέρα το 1991, στο Μπάρι, απέναντι στην Μαρσέιγ. Ακολούθησε μία μεγάλη καριέρα στην Ιταλία, φορώντας την φανέλα των Ρόμα, Λάτσιο και Σαμπντόρια. 

Ακολούθησε η προπονητική του καριέρα την οποία, με εξαίρεση την Σπόρτινγκ Λισαβώνας, την πέρασε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ιταλία. Δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιον τίτλο, ωστόσο ο φίλαθλος κόσμος της γειτονικής χώρας τον αγάπησε για το «ποιόν» του.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ένα γεγονός όταν προπονούσε στη Μπολόνια και παράλληλα μαχόταν με την ασθένεια του. Τότε, μετά τη νίκη κόντρα στην Ίντερ, σύσσωμοι οι παίκτες της ομάδας έσπευσαν στο νοσοκομείο για να τραγουδήσουν στον προπονητή τους.

«Η σύζυγός του Αριάνα, με τα παιδιά τους Βικτόρια, Βιργκίνια, Μίροσλαβ, Ντούσαν και Νίκολας, η εγγονή του Βιολάντε, η μητέρα Βικιόριζα και ο αδερφός του, Ντράζεν, γνωστοποιούν με θλίψη τον άδικο και πρόωρο θάνατο του υποδειγματικού συζύγου πατέρα, γιου και αδερφού τους, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς. Ένας μοναδικός επαγγελματίας και άνθρωπος, διαθέσιμος και καλός με όλους. 

Πολέμησε θαραλλέα απέναντι σε μία φρικτή ασθένεια. Ευχαριστούμε τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που τον παρακολουθούσαν αυτά τα χρόνια, με αγάπη και σεβασμό, ιδιαίτερα την γιατρό Φραντσέσκα Μπονιφάτσι, τον γιατρό Αντόνιο Κούρτι, τον καθηγητή Αλεσάντρο Ραμπάλντι και τον γιατρό Λούκα Μαρκέτι. Ο Σίνισα θα παραμείνει για πάντα μαζί μας. Ζωντανός με όλη την αγάπη που μας έχει χαρίσει», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειάς του.