Σε καλύτερη κατάσταση ο Πελέ, αναρρώνει στο νοσοκομείο
i

Πελέ/©Twitter

Σε καλύτερη κατάσταση ο Πελέ, αναρρώνει στο νοσοκομείο

Κώστας Τόπας 09:21 - 05.12.2022 / Ανανεώθηκε: 09:25 - 05.12.2022

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται ο Πελέ, ο οποίος νοσηλεύεται από την περασμένη Τρίτη, μιας και οι δύο κόρες του τόνισαν πως ο θρύλος του ποδοσφαίρου δεν ενέχει κίνδυνο και είναι αισιόδοξες για την επιστροφή του στο σπίτι.

Ο Πελέ εισήχθη στο νοσοκομείο την Τρίτη για να επανεκτιμήσει τη θεραπεία του για τον καρκίνο. Του αφαιρέθηκε όγκος από το παχύ έντερο τον Σεπτέμβριο του 2021 και λάμβανε νοσοκομειακή περίθαλψη σε τακτική βάση. Ο 82χρονος ανταποκρίθηκε επίσης καλά στη θεραπεία για λοίμωξη του αναπνευστικού που διαγνώστηκε αυτή την εβδομάδα και η κατάστασή του δεν επιδεινώθηκε τις τελευταίες 24 ώρες, πρόσθεσε το ιατρικό προσωπικό.

Αυτό επιβεβαίωσαν και οι δύο κόρες του Πελέ, σε συνέντευξή τους στο βραζιλιάνικο κανάλι «Globo». «Ο Πελέ είναι άρρωστος, είναι μεγάλος, αλλά αυτήν την στιγμή νοσηλεύεται με πνευμονική λοίμωξη. Και όταν είναι καλύτερα, θα πάει σπίτι», ανέφερε αρχικά η Κέλι Νασιμέντο για να συνέχισε η Φλάβια Αράντες λέγοντας πως ο Βραζιλιάνος θρύλος «είναι σε κανονικό δωμάτιο. Δεν κινδυνεύει και ακολουθεί θεραπεία».

Μάλιστα, οι δύο κόρες του Πελέ διέψευσαν τις φήμες την Κυριακή ότι η υγεία του επιδεινώθηκε. «Βαρεθήκαμε να δεχόμαστε συλλυπητήρια», σχολίασε η Φλάβια Αράντες.