Πέρασε σαν «σίφουνας» από την έδρα της Φούλαμ η Άρσεναλ, «γκέλα» για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην ουραγό Σαουθάμπτον

Μάρτιν Έντεγκαρντ

i

© Photo by Jacques Feeney/Offside/Offside via Getty Images/Ideal Images

Πέρασε σαν «σίφουνας» από την έδρα της Φούλαμ η Άρσεναλ, «γκέλα» για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην ουραγό Σαουθάμπτον

Κώστας Τσιακλής 18:04 - 12.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:16 - 12.03.2023

Η Άρσεναλ πέρασε εύκολα με 3-0 από την έδρα της Φούλαμ, ενώ την ίδια ώρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των δέκα παικτών έμεινε στο 0-0, κόντρα στην ουραγό Σαουθάμπτον. Ισοπαλία και στο παιχνίδι της Γουέστ Χαμ με την Άστον Βίλα (1-1)

Η Άρσεναλ πέρασε σαν «σίφουνας» από το «Craven Cottage», αφού επικράτησε με 3-0 της Φούλαμ. Με αυτό το αποτέλεσμα οι «κανονιέρηδες» παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +5 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι.

Το σκορ «άνοιξε» στο 21’ ο Γκάμπριελ Μαγκαλιάες με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λεάντρο Τροσάρντ. Η Άρσεναλ διπλασίασε τα τέρματα της στο 26΄ με τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι να εκμεταλλεύεται και αυτός την ασίστ του Βέλγου επιθετικού.

Ο Τροσάρντ «μοίρασε» και το τρίτο γκολ στον Μάρτιν Έντεγκαρντ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Ο Βέλγος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Premier League που δίνει τρεις ασίστ στο πρώτο ημίχρονο.

Στο «Όλντ Τράφορντ» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξήλθε ισόπαλη με σκορ 0-0 κόντρα στην ουραγό Σαουθάμπτον. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κασεμίρο στο 34’ . Ο Βραζιλιάνος μέσος είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δέχθηκε δύο κόκκινες κάρτες μέσα σε μια σεζόν στην Premier League, μετά τον Νεμάνια Βίντιτς την περίοδο 2013-2014.

Οι δύο ομάδες είχαν πολλές ευκαιρίες, όμως καμία δεν μπόρεσε να σκοράρει αφού οι δύο τερματοφύλακες «κατέβασαν τα ρολά», ενώ στο ματς υπήρχαν και τρία δοκάρια.

«Μπαμ» θέλει να κάνει η Παρί με Χάαλαντ και δίνει 200 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει
LIGUE 1

16:02 - 12.03.2023

«Μπαμ» θέλει να κάνει η Παρί με Χάαλαντ και δίνει 200 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει

Η Παρί Σεν Ζερμέν θα κυνηγήσει το καλοκαίρι τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ και είναι διατεθειμένη να δώσει ένα τεράστιο ποσό κοντά στα 200 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Αρχικά ο Γουόρντ Πράους στάθηκε άτυχος, αφού σε εκτέλεση φάουλ η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 69΄ ο Μπρούνο Φερνάντες είδε τον Μπαζούνου να αποκρούει το σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής και να την στέλνει στο δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα ο Κάιλ Γούολκερ Πίτερς σούταρε εκτός περιοχής με το αριστερό, όμως η μπάλα κατέληξε ξανά στο δοκάρι. Πλέον οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στο +2 από την Τότεναμ, που την ακολουθεί στη βαθμολογία. Η Σαουθάμπτον παραμένει στην τελευταία θέση, όμως μόλις δύο βαθμούς μακριά από την 17η θέση που εξσφαλίζει παραμονή στην κατηγορία.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, Γουέστ Χαμ και Άστον Βίλα έμειναν στην ισοπαλία 1-1. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στη Γουέστ Χαμ, με τον Μπενραχμά να αστοχεί από καλή θέση μέσα στην περιοχή.

Η Άστον Βίλα προηγήθηκε στο 17’, όταν ο Όλι Γουότκινς σκόραρε με ωραία κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Άλεξ Μορένο. Ο Άγγλος επιθετικός έγινε ο πρώτος παίκτης της Άστον Βίλα που πετυχαίνει γκολ σε τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια στην Premier League, μετά τον Ντουάιτ Γιόρκ το 1998.

Στο 25’ ο επιθετικός της Άστον Βίλα, Λέον Μπέιλι ανέτρεψε μέσα στην περιοχή της ομάδας του τον Λούκας Πακετά. Ο Μπενραχμά ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να κλέψουν τη νίκη, όμως ο τερματοφύλακας Αρεολά απέκρουσε την προσπάθεια του Ντουράν στο 90'.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Γουέστ Χαμ είναι οριακά εκτός ζώνης υποβιβασμού, ενώ η Άστον Βίλα έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τις θέσεις της Ευρώπης.