«Πέταξε» βαθμούς η Ουντινέζε, νίκη...  οξυγόνο για τη Σαλερνιτάνα
i

© Timothy Rogers/Getty Images

«Πέταξε» βαθμούς η Ουντινέζε, νίκη... οξυγόνο για τη Σαλερνιτάνα

Sportal newsroom 20:55 - 26.02.2023 / Ανανεώθηκε: 23:26 - 26.02.2023

Νέα γκέλα έκανε η Ουντινέζε (2-2) κόντρα στην Σπέτσια, στην προσπάθεια που κάνει για έξοδο στην Ευρώπη. Νωρίτερα η Σαλερνιτάνα πήρε τρίποντο-ανάσα στη «μάχη» της παραμονής.

Ακόμα ένα πισωγύρισμα για την Ουντινέζε στην προσπάθεια της να παραμείνει κοντά στην 7η θέση της Serie A, που υπο προυποθέσεις μπορεί να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα του Αντρέα Σότιλ έμεινε στην ισοπαλία 2-2 εντός έδρας με την Σπέτσια, η οποία κάνει την δική της προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 5΄ με τον Εμπαλά Ενζολά να εκμεταλλέυεται την μακρινή μπαλιά του Έκνταλ και να «εκτελεί» τον Σιλβέστρι για το 1-0. Η απάντηση της Ουντινέζε ήρθε στο 22΄ με τον Ισαάκ Σαξές να περνάει πάσα στον Μπέτο μέσα στην περιοχή, με τον δεύτερο να πλασάρει ιδανικά τον Ντραγκόφσκι.

Στο 33’ η Ουντινέζε έφτασε κοντά στην ανατροπή όμως ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Κίνγκσλεϊ Εχιζίμπουε. Στο 37΄ ήταν η σειρά της Σπέτσια να απειλήσει, με τον Έκνταλ να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 55΄ οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα, με τον Ρομπέρτο Περέιρα να σκοράρει με ένα ωραίο σουτ από αριστερά. Το γκολ του Αργεντινού δεν ήταν αρκετό, καθώς η Σπέτσια ισοφάρισε με τον Ενζολά να πετυχαίνει το δεύτερο του γκολ στην βραδιά.

Το αποτέλεσμα διατηρήθηκε μέχρι το τέλος και η Ουντινέζε έμεινε για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη και υποχώρησε στην 9η θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς (-4 από την 7η Μπολόνια). Από την άλλη, η Σπέτσια «τρέχει» ένα σερί έξι αγώνων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, ωστόσο παραμένει εκτός ζώνης υποβιβασμού και στο +3 από την Ελάς Βερόνα που έχει παιχνίδι λιγότερο.

Νωρίτερα η Σαλερνιτάνα πήρε μια σπουδαίας σημασίας νίκη κόντρα στην Μόντσα (3-0), που της δίνει ανάσα στην μάχη της παραμονής. Το σκορ άνοιξε στο 52΄ο Λασανά Κουλιμπαλί μετά από πάσα του Αντόνιο Καντρέβα.

Στο 65΄ ο Κύπριος μεσοεπιθετικός, Γρηγόρης Κάστανος, με ωραίο σουτ εκτόε περιοχής διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. Έξι λεπτά αργότερα ο Καντρέβα έκανε το 3-0 με σουτ εντός περιοχής και «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του. Η Μόντσα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα ποδοσφαιριστές, καθώς στο 87΄ ο Τζούλιο Ντονάτι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με τη νίκη της η Σαλερνιτάνα, έβαλε τέλος σε ένα σερί τριών αγώνων χωρίς τρίποντο και ανέβηκε στους 24 βαθμούς, αυξάνοντας την διαφορά της στους εφτά από την επκίνδυνη ζώνη. Η Μόντσα δέχτηκε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της και έμεινε στην 11η θέση με 29 βαθμούς.