Πήρε τον 26χρονο Βενεζουελάνο κεντρικό αμυντικό, Τζόσουα Μεχίας ως ελεύθερο από την Μπεϊτάρ

Τζόσουα Μεχίας

i

©printscreen

Πήρε τον 26χρονο Βενεζουελάνο κεντρικό αμυντικό, Τζόσουα Μεχίας ως ελεύθερο από την Μπεϊτάρ

Sportal newsroom 13:35 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 26.07.2023

Την απόκτηση του Τζόσουα Μεχίας ανακοίνωσε η Athens Kallithea, ,με τον διεθνή Βενεζουελάνο κεντρικό αμυντικό να έρχεται στην Ελλάδα ως ελέυθερη μεταγραφή από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Σε μία άκρως σημαντική μεταγραφική κίνηση προχώρησε η διοίκηση της Athens Kallithea, φέρνοντας στην Ελλάδα και το πρωτάθλημα της Superleague 2 έναν ποδοσφαιριστή με αρκετές παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

"Η Athens Kallithea FC ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Βενεζουελάνου αμυντικού Josua Mejías με ελεύθερη μεταγραφή. Ο Mejías, 26, ήταν συχνά βασικός στην Beitar Jerusalem τις τελευταίες δύο σεζόν, έως ότου ένα ζήτημα σχετικά με την άδεια παραμονής ανέκοψε την πορεία του εκεί. Έχοντας αναδειχθεί στην Primera División της Βενεζουέλας, ο Mejías συνέχισε στην La Liga της Ισπανίας με την Leganés και ακολούθησε μία σειρά από δανεισμούς του στις ισπανικές ομάδες Cartagena, Atlético Madrid B, και Málaga, προτού υπογράψει στην Beitar. Είναι δύο φορές διεθνής με την Εθνική Βενεζουέλας, με την πιο πρόσφατη τον Σεπτέμβριο 2022.

Γεννημένος στη Valencia, στη Βενεζουέλα, ο Mejías αναδείχθηκε από την ακαδημία της τοπικής ομάδας Carabobo και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σε ηλικία 18 ετών τον Ιούλιο 2015. Μέτρησε 36 συνολικά συμμετοχές στο πρωτάθλημα (31 ως βασικός) με την ομάδα τα επόμενα δύο χρόνια, έως ότου αποκτήθηκε από την Leganés τον Σεπτέμβριο 2017.

Η Leganés αγωνιζόταν στη La Liga, και έστειλε τον Mejías δανεικό προκειμένου να αποκτήσει την πρώτη του εμπειρία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μετά από τρεις σεζόν στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας με τις ομάδες Cartagena, Gimnàstic, και Atlético Madrid B, ο Mejías ανέβηκε επίπεδο παίζοντας στη δεύτερη κατηγορία με τη Málaga τη σεζόν 2020/21, μετρώντας 21 συμμετοχές κατά τη διάρκεια της χρονιάς με την ανδαλουσιανή ομάδα.

Ο επόμενος δανεισμός του Mejías ήταν στην Beitar και την Premier League του Ισραήλ. Αφού κατέγραψε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2021/22, η Beitar απέκτησε τον Mejías από την Leganés με μόνιμη μεταγραφή τον Αύγουστο 2022. Κατά τη σεζόν 2022/23, ο Mejías αγωνίστηκε 90 λεπτά σε 11 από τους πρώτους 13 αγώνες του πρωταθλήματος, μέχρι που ένα ζήτημα με την άδεια παραμονής διέκοψε τη σεζόν του και επέστρεψε στη Βενεζουέλα.

Ως διεθνής, ο Mejías πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα ανδρών σε έναν προκριματικό αγώνα εναντίον της Βραζιλίας στο πλαίσιο του FIFA World Cup το 2022 τον Οκτώβριο 2021. Έκτοτε έχει υπάρξει ακόμη μία φορά διεθνής για τη Βενεζουέλα, σε έναν φιλικό αγώνα εναντίον της Ισλανδίας τον Σεπτέμβριο 2022. Ο Mejías είχε προηγουμένως καταγράψει 11 συμμετοχές για την Εθνική Κ20, συμπεριλαμβανομένων δύο συμμετοχών στο 2017 FIFA Under-20 World Cup, καθώς η Βενεζουέλα έφτασε στον τελικό, αλλά έχασε τελικά από την Αγγλία.

Καλωσήρθες, Josua".