Πινέδα: «Στην ΑΕΚ πραγματοποιώ τα όνειρα μου»

Πινέδα

i

© intime

Πινέδα: «Στην ΑΕΚ πραγματοποιώ τα όνειρα μου»

Κώστας Τσίλης 11:45 - 15.11.2023

Για ακόμα μια φορά ο Πινέδα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τους συμπατριώτες του και μίλησε για όσα κάνει στην Ευρώπη με την ΑΕΚ

Ο Ορμπελίν Πινέδα ήδη από πέρυσι, δεν είναι απλώς ένας από τους διεθνείς ποδοσφαιριστές στην αποστολή της εθνικής του Μεξικού. Είναι από τους κομβικούς παίκτες της ομάδας. Εξ ου και βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τους συμπατριώτες του. Ο Πινέδα μίλησε στο Azteca Deportes, για όσα πετυχαίνει στην Ευρώπη με την ΑΕΚ. Παραδέχθηκε πως ο πρώτος καιρός ήταν δύσκολος, αλλά τώρα πραγματοποιεί τα όνειρα του.

-Για τη χρονιά που πέρασε κατά την οποία ξεχώρισε αγωνιστικά: «Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια καταπληκτική χρονιά, όλα όσα έζησα αυτόν τον χρόνο μαζί με την οικογένειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους. Σίγουρα η ανταμοιβή δεν είναι μόνο για μένα, αλλά για όλους, το γεγονός ότι πραγματοποιώ τα όνειρά μου».

window.setTimeout(function () { let scriptCss = document.createElement('link'); scriptCss.href = 'https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566'; scriptCss.rel = 'stylesheet'; scriptCss.type = 'text/css'; document.body.appendChild(scriptCss); let scriptTag = document.createElement('script'); scriptTag.src = 'https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js'; scriptTag.defer = true; scriptTag.onload = function () { let widgetLoaderConfig = { CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com', ODD_CLIENT: 'default', APP_LINK: 'desktop', API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/', API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e', LANG: 'el', REQUEST_INTERVAL: 30, ENABLE_BET_SLIP: false, AUTHOR: false, THEME: "light", TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr", LINK_OPTIONS_V2: { 'player': {'url': '/player/{playerId}'}, 'team': {'url': '/team/{teamId}'}, 'tournament': {'url': '/tournament/{tournamentId}'}, 'match': { 'url': '/match/{matchId}', 'sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'} }, 'configuration': { 'newWindow': false }, 'standings_tournament': {'url': '/rezultati/takmicenje/{standingsId}/tabela'} } }; window.setTimeout(function () { new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig); }, 200); }; document.head.appendChild(scriptTag); }, 0);

-Για το αν άξιζε τον κόπο η απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη: «Σίγουρα τον πρώτο καιρό ήταν δύσκολο να φύγω από τη χώρα μου για να πάω στην Ευρώπη, αλλά τελικά η ανταμοιβή που πήρα άξιζε την προσπάθεια και τις θυσίες. Δούλεψα και δουλεύω σκληρά για να βελτιώνομαι ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής και όλη η δουλειά μου φαίνεται στους τίτλους, ομαδικούς και ατομικούς. Και τώρα είναι πολύ ωραία που συμμετέχω σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση».

-Για το γεγονός ότι συμμετέχει με την ΑΕΚ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με αντιπάλους ομάδες που έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους: «Θυμάμαι τη στιγμή που άκουσα τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ και σκέφτεσαι τόσα εκείνη την ώρα. Το ονειρεύεσαι, το βλέπεις στην τηλεόραση και τελικά το ζεις. Έχω πετύχει αυτά που θέλω και θέλω να συνεχίσω για ακόμα περισσότερα πράγματα στο Champions και League Europa League. Το να παίζεις κόντρα σε ομάδες όπως η Μαρσέιγ, ο Άγιαξ σημαίνει ότι έχεις ανέβει επίπεδο και μπορείς να ανταγωνιστείς σπουδαίους παίκτες και μεγάλες ομάδες».