Πογέτ: «Δεν σκεφτόμαστε τη δεύτερη ευκαιρία, θα κυνηγήσουμε την πρόκριση»

Πογέτ: «Δεν σκεφτόμαστε τη δεύτερη ευκαιρία, θα κυνηγήσουμε την πρόκριση»

Sportal newsroom 20:52 - 23.03.2023 / Ανανεώθηκε: 20:55 - 23.03.2023

Ο Γκουστάβο Πογέτ και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μίλησαν για την πρεμιέρα με το Γιβραλτάρ και τόνισαν ότι η Εθνική Ελλάδας δεν θα παρατήσει το κυνήγι της πρόκρισης στο Euro 2024, σκεπτόμενη τη δεύτερη ευκαιρία από το Nations League.

Η Εθνική Ελλάδας ξεκινάει αύριο στο Αλγκάβρε της Πορτογαλίας τη μάχη για την πρόκριση του Euro 2024 στη Γερμανία. Ο όμιλός της μόνο εύκολος δεν θα είναι αφού υπάρχουν Γαλλία, Ολλανδία, αλλά και η πάντα μαχητική Ιρλανδία. 

Η Ελλάδα έχει το θετικό ότι μέσα από το Nations League κέρδισε μία δεύτερη ευκαιρία, αλλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν σκέφτονται αυτό το γεγονός, αλλά πως θα κυνηγήσει η χώρα μας τη συμμετοχή στα γήπεδα της Γερμανίας μέσω των προκριματικών.

Ο Πογέτ συγκεκριμένα μίλησε: 

Για το ξεκίνημα: «Το κλειδί θα είναι να βρεθούμε στο καλύτερο επίπεδο. Να ξεκινήσουμε με νίκη, διότι μετά έχουμε ένα φιλικό με τη Λιθουανία, το οποίο δεν σκετόμαστε».

Για το ότι είναι έναν χρόνο στον πάγκο της Εθνικής: «Όταν ανέλαβα είχαμε το Nations League. Πήρα την ευκαιρία, αλλά δεν σκεφτόμαστε τη δεύτερη ευκαιρία. Δεν θα τα παρατήσουμε και θα παλέψουμε για να πετύχουμε ό,τι μπορούμε. Πάντα έχουμε νέους παίκτες στην ομάδα. Επιλέγουμε όσους είναι στην καλύτερη κατάσταση εκείνη τη στιγμή για να βοηθήσουν την ομάδα».

Για το ότι η ομάδα ξαναπαίζει μαζί έπειτα από πέντε μήνες: «Γνωρίζω τους κανόνες, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Στην ίδια θέση είναι όλοι οι ομοσπονδιακοί προπονητές. Ξέρουμε τον όμιλο, τις αντιδράσεις. Αν μου έλεγες στην αρχή θα έλεγα ότι θέλω χρόνο. Είμαστε σε μία κατάσταση που ξέρουμε τι μπορούμε να πετύχουμε. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση, όχι τέλεια, αλλά σε καλύτερη».

Για το θα επιδιώξει να συνδυάσει το αποτέλεσμα με καλύτερο ποδόσφαιρο: «Μπορείς να έχεις διαφορετικές στιγμές στο ματς. Ως προπονητής σέβομαι τη μπάλα. Μπορεί να χρειαστεί να ελέγξεις τον ρυθμό ή να παίξεις πιο επιθετικά. Θα σας απαντήσω μετά το αυριανό ματς».

Για τις εκπλήξεις στην ενδεκάδα και τα προβλήματα τραυματισμών: «Γνωρίζω την ομάδα. Την έχω στο μυαλό μου. Έχω μία τελική απόφαση, αλλά θα δούμε την προπόνηση, πάντα μπορεί να προκύψει κάτι».

Τους διεθνείς εκπροσώπησε ο άσος της Μπενφίκα Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο οποίος έχει ευχάριστες αναμνήσεις από το Αλγκάβρε. Αναλυτικά όσα είπε ο Βλαχοδήμος:

Για τον όμιλο: «Είναι δύσκολος φυσικά ο όμιλος. Έχουμε Γαλλία και Ολλανδία, που είναι τα φαβορί. Δεν κοιτάμε ότι έχουμε δεύτερη ευκαιρία από το Nations League. Θα κυνηγήσουμε τον στόχο της πρόκρισης, ώστε να είμαστε στα γήπεδα της Γερμανίας το 2024».

Για το αν το Nations League έδωσε αυτοπεποίθηση: «Ως ομάδα έχουμε κάνει καλή αρχή στο Nations League και ασφαλώς έχουμε δεθεί».

Για τα δύο γκολ παθητικό στο Nations League: «Πάντα όταν δεν δέχεσαι γκολ είσαι πιο κοντά στη νίκη. Κρατώντας το μηδέν έχει περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη».

Για το ότι θα παίξει στην Πορτογαλία ως παίκτης της Μπενφίκα: «Νιώθα καλά, νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ και χαίρομαι που έφερα την Εθνική στην Πορτογαλία».

Για το ότι ξεκινάει η Εθνική με βατό αντίπαλο και το δυνατό της σημείο: «Κάθε αγώνας είναι δύσκολος και θα επιδιώξουμε να ξεκινήσουμε με νίκη. Σαν ομάδα έχουμε δέσει, έχουμε καλό κλίμα, αυτό βγαίνει και στο γήπεδο κι έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε. Θα κυνηγήσουμε σε κάθε αγώνα τους τρεις βαθμούς».

Για τον συναγωνισμό στη θέση του στην Εθνική: «Και οι τρεις τερματοφύλακες παίζουμε σε καλό επίπεδο. Είμαστε φίλοι και σε κάθε ματς κοιτάμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και να γινόμαστε καλύτεροι».

Για τη Μπενφίκα κι αν είναι χαρούμενος που ξεκινάει εδώ το τακίδι του: «Έχουμε μία εξαιρετική σεζόν με τη Μπενφίκα, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για την ομάδα μου. Τώρα το μυαλό είναι στην Εθνική. Είμαι χαρούμενος που θα παίξω με την Ελλάδα στην Πορτογαλία. Στο Αλγκάβρε έχω καλές αναμνήσεις. Έχουμε κερδίσει τίτλο με τη Μπενφίκα. Είναι τιμή να παίζεις στην Εθνική. Τίποτα δεν είναι αδύνατο και θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τον στόχο μας».