Πολωνική Ομοσπονδία: «Δεν υπάρχουν στοιχεία, μας "είπαν" πώς δεν θα σφυρίξουν οι διαιτητές λόγω της πίεσης των ΜΜΕ!»»

Πάβελ Ρατσκόφσκι

Πολωνική Ομοσπονδία: «Δεν υπάρχουν στοιχεία, μας "είπαν" πώς δεν θα σφυρίξουν οι διαιτητές λόγω της πίεσης των ΜΜΕ!»»

Γιώργος Σακελλαρίου 17:46 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:42 - 09.04.2023

Η πολωνική ποδοσφαιρική ομονσπονδία διερευνά το περιστατικό με τον Πάβελ Ρατσκόφσκι και τονίζει ότι πιστεύει τη δική του εκδοχή.

Στην Πολωνία η υπόθεση του Πάβελ Ρατσκόφσκι, που κατηγορείται ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και προκάλεσε επεισόδιο στο αεροπλάνο και στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή του, έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις.

Ο Πολωνός διαιτητής διέψευσε κατηγορηματικά ότι ήταν μεθυσμένος κι ότι προκάλεσε επεισόδιο, ενώ η πολωνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό που αφορά τον διαιτητή του αγώνα ΑΕΚ-Άρης, ενώ θέση πήρε και ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας Τόμας Μικούλσκι. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της PZPN Τόμας Μικούλσκι, πήρε θέση για τα δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ για το περιστατικό στο αεροδρόμιο και στο αεροπλάνο με τη συμμετοχή του Πάβελ Ρατσκόφσκι και των βοηθών του, που επρόκειτο να διευθύνουν τον αγώνα της Super League μεταξύ ΑΕΚ Αθηνών και Άρης Θεσσαλονίκης.

Το Συμβούλιο Διαιτητών του PZPN ερευνά ήδη την υπόθεση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προδικάζει την ενοχή των Πολωνών διαιτητών, επειδή το μήνυμα είναι προκατειλημμένο, στερείται στοιχείων και παρουσιάζει τη θέση μόνο της μιας πλευράς.

Ο Πρόεδρος της Σχολής Διαιτητών ενημερώνει ότι:

– δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη καταγγελία, βασιζόμαστε μόνο στην κάλυψη των μέσων ενημέρωσης και αυτό είναι πολύ λίγο για να βγάλουμε συμπεράσματα·

– Οι διαιτητές μας διαψεύδουν κατηγορηματικά την εκδοχή που διέδωσαν τα ελληνικά ΜΜΕ και υποστηρίζουν ότι ήταν τα θύματα του περιστατικού στο αεροπλάνο και όχι οι δράστες. Με βάση τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής, δεν έχουμε τον παραμικρό λόγο να μην πιστέψουμε την εκδοχή των διαιτητών μας.

– σύμφωνα με προφορικές πληροφορίες που μας δόθηκαν, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι Πολωνοί διαιτητές ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

– ο επικεφαλής των Ελλήνων διαιτητών έδωσε προφορικά στοιχεία ότι δεν είχε αντιρρήσεις για τη συμπεριφορά των διαιτητών μας, με βάση, μεταξύ άλλων, σχετικά με τη σχέση συνδέσμου/παρατηρητή. Πήρε την απόφαση να απομακρύνει τους Πολωνούς διαιτητές, λόγω της έντονης πίεσης των μέσων ενημέρωσης, θέλοντας να αποφύγει τον κίνδυνο η κατάσταση να επηρεάσει το έργο τους και την αντίληψή τους.

Ζητάμε από τα μέσα ενημέρωσης να απέχουν από την εμπλοκή των διαιτητών μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση, ειδικά επειδή δεν έχει γίνει ποτέ ανάλογος ισχυρισμός εναντίον οποιουδήποτε Πολωνού διαιτητή.

Τόμας Μικούλσκι, Πρόεδρος της Σχολής Διαιτητών της PZPN».