Ο Ποντόλσκι παραδέχθηκε ότι βγάζει περισσότερα χρήματα τώρα από το κεμπάπ παρά όταν ήταν ποδοσφαιριστής

Λούκας Ποντόλσκι

Ο Ποντόλσκι παραδέχθηκε ότι βγάζει περισσότερα χρήματα τώρα από το κεμπάπ παρά όταν ήταν ποδοσφαιριστής

Κώστας Τόπας 10:37 - 04.03.2024

Ο πρώην επιθετικός της Ίντερ και της Άρσεναλ, Λούκας Ποντόλσκι, άνοιξε μια δημοφιλή αλυσίδα κεμπάπ στη Γερμανία και παραδέχεται ότι είναι πιο κερδοφόρα από τα συμβόλαια που υπέγραψε στο απόγειο της καριέρας του.

Στα 38 του χρόνια πλέον, ο Λούκας Ποντόλσκι εξακολουθεί να έχει συμβόλαιο με την πολωνική Γκούρνικ Ζάμπζε, αλλά στην κατοχή του έχει επίσης μια εναλλακτική επιχείρηση. Το 2018, άνοιξε μια αλυσίδα κεμπάπ που ονομάζεται Mangal Doener με έναν επιχειρηματικό συνεργάτη που είχε γνωρίσει στην Κολωνία και τώρα έχει 40 εστιατόρια σε όλη τη Γερμανία.

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γερμανίας του 2014 παραχώρησε συνέντευξη στην «Gazzetta dello Sport», εξηγώντας πώς αναπτύσσει την επιχείρηση και τα σχέδιά του για το μέλλον.

«Ζω στην Πολωνία, αλλά όποτε επιστρέφω στη Γερμανία, πηγαίνω πάντα στα εστιατόριά μου. Έβαλα το πρόσωπό μου σε αυτό το έργο, επομένως σημαίνει ότι συμμετέχω πλήρως. Αν δεν ήταν έτσι, δεν θα λειτουργούσε τόσο καλά. Αν θέλετε να πετύχετε σε οποιονδήποτε τομέα στη ζωή, πρέπει να βάλετε τον εαυτό σας στην πρώτη σειρά. Μπορεί μερικές φορές να βοηθήσω στην κουζίνα, ακόμα κι αν είμαι συνήθως απασχολημένος με email και κλήσεις. Η διαχείριση της επιχείρησης είναι χρονοβόρα», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε αν η νέα του επιχείρηση είναι πιο κερδοφόρα από τα συμβόλαια που υπέγραψε στο απόγειο της καριέρας του, ο Ποντόλσκι απάντησε: «Λοιπόν, αν κοιτάζαμε τους αριθμούς… ναι, θα μπορούσατε να το πείτε αυτό».

Το συμβόλαιο του Ποντόλσι με τον Γκούρνικ Ζάμπζε λήγει τον Ιούνιο του 2025 και δεν σκέφτεται να αποσυρθεί σύντομα.

«Γεννήθηκα στην Πολωνία και μετακόμισα στη Γερμανία ως παιδί, αλλά πάντα ονειρευόμουν να επιστρέψω στη γενέτειρά μου. Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να υπογράψω για την Γκούρνικ Ζάμπζε, δεν το σκέφτηκα δύο φορές. Ο κόσμος με αγαπάει, μένω κοντά στο γήπεδο. Είναι ωραίο να είσαι χρήσιμος στο κλαμπ της πόλης σου. Πόσων ετών ήταν ο Τζίτζι Μπουφόν όταν αποσύρθηκε; 45; Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι θα συνταξιοδοτηθώ στα 46», πρόσθεσε χαμογελώντας.

«Πέρα από τα αστεία, δεν ξέρω. Το συμβόλαιό μου λήγει το 2025, αλλά θα συνεχιστεί μέχρι να νιώσω καλά. Μπορεί να είναι πριν ή μετά. Δεν έχω αντιμετωπίσει πολλούς τραυματισμούς προς το παρόν, οπότε δεν σκέφτομαι να αποσυρθώ».

Ξεχάστε τον Ποντόλσκι που ξέρατε: Τώρα είναι ο Βασιλιάς του κεμπάπ και βγάζει (πάλι) εκατομμύρια!
SPORT+

11:58 - 26.02.2024

Ξεχάστε τον Ποντόλσκι που ξέρατε: Τώρα είναι ο Βασιλιάς του κεμπάπ και βγάζει (πάλι) εκατομμύρια!

Ο Λούκας Ποντόλσκι μετά την μεγάλη καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, έχει επιτυχία και στον επιχειρηματικό τομέα καθώς εισπράττει εκατομμύρια ευρώ απο τα εστιατόρια με κεμπάπ που έχει ανοίξει.

Ο Ποντόλσκι σημείωσε 31 γκολ σε 82 παιχνίδια με την Άρσεναλ από το 2012 έως τον Ιανουάριο του 2015, όταν έφυγε από τους «κανονιέρηδες» για να πάει στην Ίντερ. Ωστόσο, πέρασε μόλις έξι μήνες στο «Μεάτσα» σκοράροντας μία φορά σε 18 εμφανίσεις.