Η FA τιμώρησε με βαρύ πρόστιμο την Σίτι για το «πέσιμο» στον διαιτητή με την Τότεναμ

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©GettyImages

Η FA τιμώρησε με βαρύ πρόστιμο την Σίτι για το «πέσιμο» στον διαιτητή με την Τότεναμ

Κώστας Τόπας 08:36 - 19.12.2023

Πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε στη Μάντσεστερ Σίτι από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας, επειδή οι παίκτες της είχαν περικυκλώσει τον διαιτητή κατά τη διάρκεια της ισοπαλίας (3-3) εναντίον της Τότεναμ.

Η διαιτησία στην Αγγλία έγινε για ακόμα μια αγωνιστική μεγάλο θέμα συζήτησης. Πριν από μερικές εβδομάδες «θύμα» των λανθασμένων αποφάσεων έγινε η Μάντσεστερ Σίτι. Συγκεκριμένα ο Σάιμον Χούπερ δεν άφησε πλεονέκτημα σε μία φάση που ο Γκρίλις έβγαινε μόνος του σε μία από τις τελευταία στιγμές του αγώνα με την Τότεναμ. 

Η απόφαση αυτή έφερε και την έξαλλη αντίδραση των παικτών της Σίτι και ειδικότερα του Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος φώναζε «στη μούρη» του διαιτητή. Λίγες μέρες μετά τον αγώνα ο υπεύθυνος της Επιτροπής Διαιτησίας στην Αγγλία, Χάουαρντ Γουέμπ απολογήθηκε για τη λάθος απόφαση του Χούπερ.

«Είναι ένα επίσημο λάθος. Ως επίσημος οργανισμός, πρέπει πάντα να κοιτάμε τη θετική επίδραση του αγώνα, προσπαθώντας να προσδιορίσουμε καταστάσεις, όταν κάποιος μπορεί να αφήσει το παιχνίδι να παιχτεί και ο Χούπερ συνήθως είναι καλός σε αυτού του είδους αποφάσεις.

Παρ' όλα αυτά η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας τιμώρησε την Μάντσεστερ Σίτι με πρόστιμο 150.000 ευρώ.

«Η Μάντσεστερ Σίτι FC παραδέχτηκε ότι απέτυχε να διασφαλίσει ότι οι παίκτες της που συμπεριφέρθηκαν με απρεπή τρόπο κατά τη διάρκεια του 94ου λεπτού. Μια ανεξάρτητη ρυθμιστική επιτροπή επέβαλε αυτήν την κύρωση μετά από ακρόαση», ανακοίνωσε  η FA.