Η κυριαρχία της Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζεται: Οι «πολίτες» νίκησαν τη Γουέστ Χαμ και κατέκτησαν την τέταρτη σερί Premier League
i

©Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Η κυριαρχία της Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζεται: Οι «πολίτες» νίκησαν τη Γουέστ Χαμ και κατέκτησαν την τέταρτη σερί Premier League

Sportal newsroom 20:02 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:07 - 29.05.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε εύκολη νίκη με 3-1 κόντρα στη Γουέστ Χαμ και κατέκτησε την τέταρτη σερί Premier League και το δέκατο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Νίκη και για την Τσέλσι (2-1) κόντρα στην Μπόρνμουθ που την έστειλε στο Conference League.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας για τέταρτη σερί φορά και για δέκατη στην ιστορία της. Η ομάδα του Etihad επικράτησε με άνεση 3-1 της Γουέστ Χαμ και κατέκτησε την Premier League, αποδεικνύοντας την κυριαρχία της τα τελευταία χρόνια.

Στο πρώτο μέρος οι «πολίτες» μπήκαν φουριόζοι αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Φόντεν με ένα σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Αφού τους έφυγε το άγχος οι παίκτες του Γκουαρντιόλα βρήκαν και δεύτερο τέρμα με τον Φόντεν στο 18, ο οποίος με πλασέ από το σημείο του πέναλτι πέτυχε το 2-0.

Κλοπ για τις 115 κατηγορίες της Σίτι: «Δεν ξέρω τι έκαναν, αλλά γνωρίζω ότι ο Γκουαρντιόλα είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο»
PREMIER LEAGUE

12:54 - 19.05.2024

Κλοπ για τις 115 κατηγορίες της Σίτι: «Δεν ξέρω τι έκαναν, αλλά γνωρίζω ότι ο Γκουαρντιόλα είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο»

Ο Γιούργκεν Κλοπ κλήθηκε να μιλήσει για τις 115 κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Μάντσεστερ Σίτι αλλά και για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, τον οποίο κι αποθέωσε.

Ωστόσο στο 42ο λεπτό η Γουέστ Χαμ μπήκε στο παιχνίδι με το τρομερό ψαλιδάκι του Κούντους. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η Σίτι «καθάρισε τη νίκη και τον τίτλο. Στο 60ο λεπτό ο Ρόδρι με ωραίο πλασέ «νίκησε» τον Αρεολά, ο οποίος έκανε προσπάθεια να αποκρούσει αλλά δεν τα κατάφερε.

ΑΡΣΕΝΑΛ - ΕΒΕΡΤΟΝ

Η Άρσεναλ έκανε το καθήκον της και νίκησε με 2-1 της Έβερτον, αλλά η Γουέστ Χαμ δεν της έκανε το χατίρι και τελικά τερμάτισε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η Έβερτον στο πρώτο μέρος είχε τις στιγμές της, με τη μεγαλύτερη φάση να είναι το δοκάρι του Κάλβερτ - Λιούιν. Τελικά τα «ζαχαρωτά» έκαναν το 0-1 με τον Γκεγιέ να εκτελεί ένα φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Ράις και κατέληξε στα δίχτυα.

Όμως η Άρσεναλ ισοφάρισε τρία λεπτά μετά με τον Τομιγιάσου, ο οποίος μετά από πάσα του Έντεγκααρντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο πλασέ. Στο 89ο λεπτό ο Χάβερτς διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Τσέλσι - Μπόρνμουθ

Η Τσέλσι επικράτησε με 2-0 της Μπόρνμουθ τερμάτισε στην 6η θέση και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Conference League.

Οι «μπλε» άνοιξαν το σκορ στο 17' με τον Καϊσέδο, ο οποίος σούταρε από το κέντρο και πέτυχε ένα φοβερό γκολ για το 1-0. Στο 48' ο Στέρλινγκ έκανε το 2-0, αλλά ένα λεπτό μετά ο Μπαντιασίλ έβαλε αυτογκόλ και η Μπόρνμουθ μείωσε σε 2-1.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ