Κοντά στον υποβιβασμό η Λιντς, «αγκαλιά» με το Europa League η Μπράιτον

Πανηγυρισμοί παικτών Γουέστ Χαμ

i

© Photo by Julian Finney/Getty Images/Ideal Images

Κοντά στον υποβιβασμό η Λιντς, «αγκαλιά» με το Europa League η Μπράιτον

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:58 - 21.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:38 - 21.05.2023

Μία «ανάσα» από τον υποβιβασμό βρίσκεται η Λιντς, καθώς ηττήθηκε από τη Γουέστ Χαμ με 3-1, για την 37η αγωνιστική της Premier League. Στο Μπράιτον η τοπική ομάδα επικράτησε με 3-1 κόντρα στη Σαουθάμπτον και έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα για το Europa League.

Πολύ κοντά στον υποβιβασμό βρίσκεται η Λιντς, καθώς ηττήθηκε από τη Γουέστ Χαμ με 3-1 στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου, με φόντο την 37η αγωνιστική της Premier League. 

Η ομάδα του Σαμ Αλαρντάις είναι με την πλάτη στον τοίχο, καθώς είναι στην18η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 31 βαθμούς, ενώ τα «σφυριά» από τη πλευρά τους έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία.  

Μαρινάκης: Υποσχέθηκε τίτλο στη Νότιγχαμ Φόρεστ - «Σημαντικό ότι κρατήσαμε τον Κούπερ» (vid)
PREMIER LEAGUE

00:19 - 21.05.2023

Μαρινάκης: Υποσχέθηκε τίτλο στη Νότιγχαμ Φόρεστ - «Σημαντικό ότι κρατήσαμε τον Κούπερ» (vid)

Περιχαρής ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ παρέμεινε στην Premier League, διότι έδειξε εμπιστοσύνη στον προπονητή Στιβ Κούπερ κι επισήμανε ότι έρχονται καλύτερες μέρες.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στην αναμέτρηση στο 17' με τον Ροντρίγκο. Μετά το πλάγιο άουτ του ΜακΚένι η μπάλα αναπήδησε στην περιοχή και ο Βραζιλιάνος επιθετικός με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. 

Οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια με τον Ντέκλαν Ράις. Ο Μπόουεν μετά από το γύρισμα της μπάλας που έκανε βρήκε τον Άγγλο μέσο και εκείνος με σκαστό σουτ έκανε το 1-1 για τη Γουέστ Χαμ.  

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες έκανε την ανατροπή στο 71' με τον Μπόουεν. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Πακετά βρήκε πολύ ωραία τον Λαντσίνι με μια υπέροχη πάσα μέσα στην περιοχή, και αυτός σημάδεψε σωστά με απευθείας σουτ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. 

Η Μπράιτον επικράτησε κόντρα στη Σαουθάμπτον με 3-1 και εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την έξοδο στην Ευρώπη. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Ρούμπεν Σέλες δεν είχε να χάσει τίποτα, καθώς είχε και μαθηματικά υποβιβαστεί στην Championship

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι, καθώς η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι ήθελε να επιβάλει από την αρχή του παιχνιδιού τον ρυθμό της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 29' οι «γλάροι» να ανοίξουν το σκορ με τον Ιβάν Φέργκιουσον με δυνατό σουτ. 

Δέκα λεπτά αργότερα ο Φέργκιουσον διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στην επανάληψη η Σαουθάμπτον έβγαλε αντίδραση στο ματς και μείωσε στο σκορ με τον Ελιονούσι. Στο 63΄οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο τέρμα με τον Γουόλκοτ, αλλά ο Άγγλος επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ. 

Το τελικό 3-1 για την Μπράιτον διαμόρφωσε στο 69' ο Πασκάλ Γκρος με καταπληκτικό σουτ και εξασφάλισε τους τρεις βαθμούς που την έστειλαν για πρώτη φορά στην ιστορία στην Ευρώπη.