Περισσότερες από τις μισές ομάδες της Premier League ζητούν τον υποβιβασμό της Μάντσεστερ Σίτι
i

©Photo by Robin Jones/Getty Images

Περισσότερες από τις μισές ομάδες της Premier League ζητούν τον υποβιβασμό της Μάντσεστερ Σίτι

Δημήτρης Χούπης 19:20 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:20 - 05.06.2024

Ένα νέο ρεπορτάζ των Times κάνει λόγο ότι πάνω από τις μισές ομάδες της Premier League ζητούν να υποβιβαστεί η Μάντσεστερ Σίτι λόγω των 115 παραβιάσεων.

Από χθες το απόγευμα έχει γίνει γνωστό ότι η Μάντσεστερ Σίτι έχει ξεκινήσει... πόλεμο κατά της Premier League. Οι «πολίτες» έχουν κινηθεί νομικά ενάντια στην αγγλική Λίγκα έχοντας ως στόχο να σβήσουν τις κατηγορίες για τις 115 οικονομικές παραβιάσεις, που τους βαραίνουν από πέρσι.

Κάπως έτσι οι μισές ομάδες της Premier League είναι κατά του συλλόγου του Μάντσεστερ, ζητώντας μεταξύ άλλων τον υποβιβασμό της. Πιο αναλυτικά, οι μεγάλες ομάδες της κατηγορίας φοβούνται πως οτιδήποτε συμβεί στο δικαστήριο, μπορεί να επηρεάσει το σύνολο των χρημάτων που μαζεύονται για τις ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών. Ένα ποσό το οποίο φτάνει τα 900.000.000 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρόεδρος της Μάντσεστερ Σίτι «σπάει» τη σιωπή του για τις 115 κατηγορίες: «Ας κριθούμε από τα γεγονότα και όχι από τις φήμες»
PREMIER LEAGUE

14:23 - 05.06.2024

Ο πρόεδρος της Μάντσεστερ Σίτι «σπάει» τη σιωπή του για τις 115 κατηγορίες: «Ας κριθούμε από τα γεγονότα και όχι από τις φήμες»

Ο πρόεδρος της Μάντσεστερ Σίτι, Χαλντούν Αλ Μουμπάρακ, μίλησε για τις 115 κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον της ομάδας του από την Πρέμιερ Λιγκ σε νέα συνέντευξη. Ο πρόεδρος της Μάντσεστερ Σίτι, Χαλντούν Αλ Μουμπάρακ, μίλησε για τις 115 κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον της ομάδας του από την Premier League.

Οι ομάδες αναμένεται λοιπόν να διεκδικήσουν αποζημίωση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ σε περίπτωση που η Σίτι κριθεί ένοχη για οποιαδήποτε από τις 115 οικονομικές παραβιάσεις. Ακόμα, περισσότεροι από τους μισούς συλλόγους της κατηγορίες δεν αρκούνται μόνο στην αποζημίωση και την αφαίρεση βαθμών, αλλά και με την αποβολή της από την Premier League.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η ιδιωτική ακρόαση για τη μήνυση που έκαναν οι «πολίτες» στην Premier League, της οποίας το αποτέλεσμα μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τη δίκη για τις κατηγορίες. Η οποία αναμένεται να γίνει τον Νοέμβριο του 2025 και θα κρατήσει περίπου έξι εβδομάδες.