Πρώτη φορά Ευρώπη για την Μπράιτον - Μετά από έντεκα χρόνια έγινε «Ευρωπαία» η Άστον Βίλα
i

Ο Μόιζες Καϊσέδο επιθυμεί να αποχωρήσει από την Μπράιτον/©Matthew Ashton/Getty Images/Ideal Images

Πρώτη φορά Ευρώπη για την Μπράιτον - Μετά από έντεκα χρόνια έγινε «Ευρωπαία» η Άστον Βίλα

Sportal newsroom 21:03 - 28.05.2023

Η Μπράιτον ολοκλήρωσε τη χρονιά της με τον πλέον ονειρικό τρόπο, βγαίνοντας στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ η Άστον Βίλα επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσει μετά από έντεκα χρόνια.

Η Μπράιτον ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον πλέον ονειρικό τρόπο. Βγαίνοντας στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι «γλάροι» το είχαν δείξει από πέρσι πως στην μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας, δεν βρίσκονται για πλάκα και πως στόχος τους είναι η έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Συγκεκριμένα είχαν τερματίσει στην ένατη θέση, μόλις πέντε βαθμούς πίσω από την έβδομη Γουέστ Χαμ. Έναν χρόνο μετά θα είναι εκείνοι που θα δουν το όνομά τους στην κλήρωση των ομίλων του Europa League

«Μαέστρος» της ομάδας είναι ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, ο οποίος μάλιστα είχε κερδίσει και την αποθέωση του Πεπ Γκουαρδιόλα λίγες μέρες πριν. «Είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς προπονητές της 20ετίας», ήταν τα λόγια του Ισπανού τεχνικού της Μάντσεστερ Σίτι

Βίοι αντίθετοι: Κλάμα στο Λέστερ, πανηγυρισμοί στο Γκούντισον Παρκ για την παραμονή της Έβερτον (gallery)
PREMIER LEAGUE

20:52 - 28.05.2023

Βίοι αντίθετοι: Κλάμα στο Λέστερ, πανηγυρισμοί στο Γκούντισον Παρκ για την παραμονή της Έβερτον (gallery)

Το φινάλε της φετινής σεζόν της Premier League ήταν πολύ δραματικό με την Λέστερ να υποβιβάζεται στην Championship και την Έβερτον να παραμένει στην πρώτη κατηγορία.

Από την άλλη η Άστον Βίλα θα παίξει και εκείνη στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια. Η ομάδα του Μπέρμιγχαμ είχε ξεκινήσει τη σεζόν πολύ άσχημα με τον Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο, με αποτέλεσμα η συνεργασία τους να διακοπεί. Ο ερχομός του Ουνάι Έμερι άλλαξε όμως τα πάντα στην Άστον Βίλα, η οποία έκανε 15 νίκες στα 25 παιχνίδια που ο Ισπανός ήταν στον πάγκο της ομάδας. 

Στην τελευταία αγωνιστική επικράτησε με 2-1 της Μπράιτον και κάπως έτσι εξασφάλισε τη θέση της στο Conference League της επόμενης σεζόν. 

Την ίδια ώρα υπήρξε και μία δυσάρεστη έκπληξη στο πρωτάθλημα, που δεν είναι άλλη από την Τσέλσι. Η ομάδα του Λονδίνου παρά τα πολλά εκατομμύρια και τις αμέτρητες μεταγραφές απογοήτευσε και τερμάτισε κάτω από τη δεκάδα. Συγκεκριμένα ολοκλήρωσε στη δωδέκατη θέση, όντας η χειρότερή της θέση από το 1994.