Premier League: Τεσσάρα και η Άρσεναλ, στο +8 από τη Σίτι – Ο Ποντένσε πλήγωσε τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Μαρινάκη!

Άρσεναλ

i

©Photo by Shaun Botterill/Getty Images/Ideal Images

Premier League: Τεσσάρα και η Άρσεναλ, στο +8 από τη Σίτι – Ο Ποντένσε πλήγωσε τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Μαρινάκη!

Sportal newsroom 18:57 - 01.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:15 - 01.04.2023

Premier League: Η Άρσεναλ ήταν κυνική, λύγισε 3-0 τη Λιντς και ξέφυγε ξανά στο +8 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ποντένσε πλήγωσε τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Σπουδαίες νίκες για Μπόρνμουθ και Κρίσταλ Πάλας.

Η Άρσεναλ είδε νωρίτερα τη Μάντσεστερ Σίτι να ισοπεδώνει τη Λίβερπουλ, να πλησιάζει στους πέντε, οπότε η νίκη επί της Λιντς εντός έδρας ήταν μονόδρομος.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι «κανονιέρηδες» παρουσιάστηκαν αποτελεσματικοί και έφτασαν στη νίκη με 4-1.

Στο 11’ κεφαλιά του Ζεσούς έφυγε άουτ και στο 22’ η Λιντς άγγιξε το 0-1, αλλά το τακουνάκι του Σινιστέρα κατέληξε στον Ράμσντεϊλ. Στο 30’ πλασέ από τον Σάμερβιλ, μπλόκαρε ο Ράμσντεϊλ, ο οποίος και στο 31’ είχε απάντηση σε σουτ του Χάρισον εντός περιοχής.

Στο 32’ ο Ζεσούς κέρδισε πέναλντι από τον Έιλινγκ, ο Βραζιλιάνος πήγε στην άσπρη βούλα κι ευστόχησε για το 1-0. Στο 41’ ο Έιλινγκ στη γραμμή έσωσε σε προσπάθεια του Μαρτινέλι, έπειτα από έξοδο του Μελιέ κι αυτό ήταν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Στο 47’ από ωραία ενέργεια του Μαρτινέλι, ο Γουάιτ έκανε το 2-0 και στο 55’ ο Ζεσούς κλείδωσε τη νίκη σημειώνοντας το 3-0 από ασίστ του Τροσάρ. Στο 76’ ο Κρίστενσεν μείωσε σε 3-1 και στο 84’ ο Τσάκα διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Μπράιτον-Μπρέντφορντ

Ματσάρα στην έδρα της Μπράιτον. Στο 11’ η Μπρέντφορντ προηγήθηκε με κεφαλιά του Γιάνσον, στο 23’ ισοφάρισε ο Μιτόμα, αλλά αμέσως οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-2 με τον Τόνεϊ. Στο 28’ ο Γουέλμπεκ πέτυχε το 2-2, ωστόσο, στο 49’ από ασίστ του Εμπουέμο, ο Πίνοκ έκανε το 2-3 και η Μπρέντφορντ πήρε για τρίτη φορά το προβάδισμα. Πάλι, όμως, η Μπράιτον είχε απάντηση και στο 90' με πέναλτι του ΜακΆλιστερ διαμορφώθηκε το τελικό 3-3.

Ο «in your face» πανηγυρισμός του Γκουαρδιόλα στον Τσιμίκα (vid)
PREMIER LEAGUE

15:40 - 01.04.2023

Ο «in your face» πανηγυρισμός του Γκουαρδιόλα στον Τσιμίκα (vid)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα φαίνεται ότι χάρηκε λίγο παραπάνω το γκολ του Χούλιαν Άλβαρες ενάντια στη Λίβερπουλ και πανηγύρισε μπροστά από τον Κώστα Τσιμίκα που τύχαινε εκείνη τη στιγμή να περνάει από εκεί.

Μπόνμουθ-Φούλαμ

Θρίλερ και στην έδρα της Μπόρνμουθ. Στο 16’ άνοιξε το σκορ η Φούλαμ με γκολ του Περέιρα και στο 50’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με γκολ του Ταβερνιέ. Η Μπόρνμουθ έφτασε στην ανατροπή και στη νίκη με 2-1 με γκολ του Σολάνκε στο 79’.

Κρίσταλ Πάλας-Λέστερ

Η μέρα σήμερα δεν ήταν για καρδιακούς και στο ματς της Κρίσταλ Πάλας με τη Λέστερ. Οι «Αλεπούδες» προηγήθηκαν 0-1 στο 56’ με τον Περέιρα, αλλά στο 59’ ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι με αυτογκόλ του Ίβερσεν και στο 95' γύρισαν το ματς και με γκολ του Ματέτα επικράτησαν 2-1.

Νότιγχαμ Φόρεστ-Γουλβς

Δραματικό ματς και στο Νότιγχαμ. Η Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη προηγήθηκε στο 38’ με τον Τζόνσον και αν κρατούσε τη νίκη θα ξέφευγε σημαντικά από την επικίνδυνη ζώνη. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, όμως, ο Ποντένσε στο 83’ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.