Τιμωρήθηκαν οι διαιτητές που βρίσκονταν στο VAR του Τότεναμ - Λίβερπουλ
i

©PrtScr

Τιμωρήθηκαν οι διαιτητές που βρίσκονταν στο VAR του Τότεναμ - Λίβερπουλ

Κώστας Τόπας 12:41 - 03.10.2023

Η Premier League τιμώρησε τους διαιτητές που βρίσκονταν στο VAR του Τότεναμ - Λίβερπουλ από τους αγώνες της επόμενης αγωνιστικής, ως μία συνέπεια του λάθους που συνέβη.

Η κριτική για το VAR και τους διαιτητές στο Νησί έχει φτάσει στα ύψη, αφού η Λίβερπουλ είδε το (κανονικό) γκολ του Λούις Ντίας να ακυρώνεται στο ντέρμπι με την Τότεναμ, η οποία στο τέλος πήρε το τρίποντο με 2-1. 

Αυτό οδήγησε την αρχικά την Ένωση των διαιτητών της Αγγλίας να βάλει στον «πάγο» τους VARίστες, Ντάρεν Ίνγκλαντ και Νταν Κουκ, για τα παιχνίδια της επόμενης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος με τον Πόουσον να παίρνει την θέση του Ίνγκλαντ στο Νότιγχαμ Φόρεστ - Μπρέντφορντ ως τέταρτος διαιτητής και τον Έντι Σμαρτ εκείνη του Νταν Κουκ ως βοηθός στο Φούλαμ - Τσέλσι.

Ενώ η PGMOL ζήτησε συγγνώμη για το λάθος, η Λίβερπουλ παραμένει έξαλλη κι εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής, επιμένοντας ότι η αθλητική ακεραιότητα του παιχνιδιού είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση. Μάλιστα, σύμφωνα με τον έγκυρο Τζέιμς Πιρς ζήτησε από την PGMOL απαιτεί να λάβει το ηχητικό της συζήτησης του διαιτητή Σάιμον Χούπερ και του VAR, Ντάρεν Ίνγκλαντ. 

Πούλισικ: «Καταργήστε εντελώς το VAR»
PREMIER LEAGUE

11:01 - 03.10.2023

Πούλισικ: «Καταργήστε εντελώς το VAR»

Ο σταρ της εθνικής Αμερικής και της Μίλαν, Κρίστιαν Πούλισικ, με αφορμή όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Τότεναμ σε δηλώσεις που παραχώρησε τόνισε ότι τα παιχνίδια θα ήταν πολύ καλύτερα χωρίς το VAR.

Υπενθυμίζουμε ότι είχε βγει στο φως της δημοσιότητας μια φήμη που ήθελε τον Ίνγκλαντ να θεωρεί πως το γκολ είχε μετρήσει και έτσι δεν άλλαξε την απόφαση.