Προπονητής της Εθνικής Nέων μετά τα 10 γκολ παθητικό σε δύο αγώνες: «Μας αξίζουν συγχαρητήρια»
i

©Glomex

Προπονητής της Εθνικής Nέων μετά τα 10 γκολ παθητικό σε δύο αγώνες: «Μας αξίζουν συγχαρητήρια»

Sportal newsroom 22:58 - 07.07.2023 / Ανανεώθηκε: 01:00 - 08.07.2023

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Τάσος Θέος μίλησε μετά τη βαριά ήττα από την Ισπανία, για την δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro U19.

Η Εθνική μας ομάδα υπέστησε βαριά ήττα από την Ισπανία με 5-0, με φόντο την δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro U19 που διεξάγεται στη Μάλτα. 

Οι ποδοσφαιριστές του Τάσου Θέου όχι απλώς δεν άλλαξαν αγωνιστικό πρόσωπο σε σύγκριση με την πρώτη αγωνιστική κόντρα στη Νορβηγία, αλλά το ματς με την Ισπανία ήταν καρμπόν. Η μόνη διαφορά που στο αποψινό παιχνίδι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπόρεσε να αποφύγει τη συντριβή με 5-0.

Μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, ο Τάσος Θέος, τεχνικός της «γαλανόλευκης», μίλησε για την κακή εικόνα του πρώτου μέρος, αλλά επίσης έδωσε τα συγχαρητήρια στους παίκτες του για το σημείο που έχουν βρεθεί.  

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας προπονητής: 

«Η Ισπανία ξέρουμε τη δυναμικότητα της, εμείς εδώ πέρα που είμαστε τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Δεν είναι εδώ Αγγλία ούτε Γερμανία είναι χώρες παραδοσιακές. Εμείς είχαμε πολλά χρόνια να βρεθούμε σε τέτοιο επίπεδο. Όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες βλέπουμε το επίπεδο και τη διαφορά στο υψηλό επίπεδο. Αυτό είναι ένα πολύ καλό μάθημα όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο». 

Για το ματς με τη Νορβηγία: «Σίγουρα η Νορβηγία δεν είναι του επιπέδου της Ισπανίας, αλλά και το νορβηγικό ποδόσφαιρο ξέρουμε πολύ καλά τι βήματα έχει κάνει και τι πρόοδος έχει κάνει στο υψηλό επίπεδο και στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με την παρουσία μας σίγουρα θέλουμε δουλειά σίγουρα όταν θα ερχόμαστε σε τέτοια γιορτή του ευρωπαικού ποδοσαφίρου να μπορούμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, αλλά αυτό θέλει μεγάλη ζήτηση. 

Τα παιδιά βρέθηκαν μέσα από δύο προκριματικές φάσεις που εκεί έδειξαν την ποιότητα τους και την ομαδική λειτουργία. Σίγουρα δε θα σταθούμε σε κάποια παιδιά που δεν είναι εδώ, όπως είπαμε και στο πρώτο παιχνίδι όλα τα παιδιά που βρίσκονται εδώ είναι τα πιο έτοιμα αυτή τη στιγμή. Είναι μία περίοδος για την Ελλάδα που δεν έχουμε αγωνιστικές υποχρεώσεις και αυτό είναι ένα κομμάτι που βλέπουμε εμείς που ξέρουμε από ποδόσφαιρο και πρέπει να το διαχειριστούμε».  

Για το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου με την Ισλανδία: «Σίγουρα όμως το τελευταίο παιχνίδι που θεωρητικά είναι η πιο αδύμανη ομάδα του ομίλοιυ σε σχέση με την Ισπανία και με τη Νορβηγία να δείξουμε πιο ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε να πάρουμε τους βαθμούς στον όμιλο και να φύγουμε με μία καλύτερη εικόνα γενικώς από τη διοργάνωση».