Πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα καταδικάστηκε για στημένα παιχνίδια
i

Καμπ Νου / ©intime

Πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα καταδικάστηκε για στημένα παιχνίδια

Sportal newsroom 11:41 - 20.01.2023 / Ανανεώθηκε: 09:56 - 21.01.2023

Πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα καταδικάστηκε σε φυλάκιση, ενώ δέχθηκε και βαρύ πρόστιμο για υπόθεση στημένων αγώνων.

Πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα καταδικάστηκε σε φυλάκιση, ενώ δέχθηκε και βαρύ πρόστιμο για υπόθεση στημένων αγώνων. Συγκεκριμένα ο Τσάβι Τόρες, ήταν στην υπόθεση «Caso Osasuna» το 2014, κατά την οποία έντεκα άτομα κατηγορήθηκαν για κατάχρηση κεφαλαίων στην ομάδα της Παμπλόνας.

Μέλη της διοίκησης της Οσασούνα φαίνεται ότι είχαν δώσει κίνητρα στον τότε παίχτη της Ρεάλ Μπέτις, Τσάβι Τόρες και τον συμπαίχτη του Αντόνιο Αμάγια, για να κερδίσουν την Ρεάλ Βαγιαδολίδ στη 37η αγωνιστική της La Liga.

Ο δευτεραθλητής Ευρώπης με τη Λιθουανία που σταματά το μπάσκετ και το... γυρίζει στο ποδόσφαιρο (vid)
REST OF THE WORLD

17:23 - 18.01.2023

Ο δευτεραθλητής Ευρώπης με τη Λιθουανία που σταματά το μπάσκετ και το... γυρίζει στο ποδόσφαιρο (vid)

Στα 36 του, έπειτα από 16 χρόνια στο υψηλό επίπεδο, έχοντας κατακτήσει τέσσερα μετάλλια με την εθνική Λιθουανίας, ο Καλνιέτις αποσύρεται από το μπάσκετ. Θα συνεχίσει στη διοίκηση της ομάδας, αλλά με αρμοδιότητες στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Η Οσασούνα τότε ήταν στη μάχη του υποβιβασμού και ήθελε η αδιάφορη Μπέτις να κερδίσει την Βαγιαδολίδ, προκειμένου να γλιτώσει τον υποβιβασμό. Η Μπέτις κέρδισε, αλλά η Οσασούνα έφερε ισοπαλία με την Εσπανιόλ και σε συνδυασμό με τη νίκη της Αλμερία, που επίσης κινδύνευε, την έριξε στη δεύτερη κατηγορία. 

Εννέα χρόνια μετά ο Τόρες δέχτηκε δέκα μήνες φυλάκισης, 400.000 ευρώ πρόστιμο και αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για 22 μήνες. Στα 36 του ο Τόρες αγωνιζόταν στη τρίτη κατηγορία της Ισπανίας, στη Λούγκο, ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα της Μάλαγα, της Λεβάντε, της Χετάφε, της Σπόρτινγκ Χιχόν, της Περθ Γκλόρι, της Έλτσε και της Αλ Αραμπί.