Ο Ραφίνια στο... μάτι συμπαίκτη του λόγω Ολυμπιακού
i

Ραφίνια / © Intime

Ο Ραφίνια στο... μάτι συμπαίκτη του λόγω Ολυμπιακού

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:48 - 25.01.2023 / Ανανεώθηκε: 21:00 - 25.01.2023

Ο Ραφίνια, μιλώντας για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, υποστήριξε πως ένας από τους συμπαίκτες του στη Φλαμένγκο δεν θα τον συγχωρέσει ποτέ για το ταξίδι στην Ελλάδα.

Ο Ραφίνια αγωνίστηκε για μικρό διάστημα στον Ολυμπιακό και κατάφερε να γίνει μέλος στην ενδεκάδα του Πέδρο Μαρτίνς, δίχως όμως να προσφέρει αυτό που ζητούσε ο Πορτογάλος. Κάπως έτσι η θητεία του στον Πειραιά ήταν σύντομη και ο ίδιος κατέληξε πίσω στη χώρα του, τη Βραζιλία.

Ωστόσο, λίγους μήνες πριν, στο άκουσμα της είδησης αρκετοί φίλοι των «ερυθρόλευκων» πανηγύριζαν την άφιξη του στην Ελλάδα, όντας ένα μεγάλο «μπαμ» για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος. Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στην χώρα μας, τα νέα δεν ήταν και τόσο ευχάριστα στη Βραζιλία. Ο - τότε - 35χρονος παίκτης μπορεί να βρισκόταν μόλις ένα χρόνο στη Φλαμένγκο, ωστόσο είχε αφομοιωθεί ήδη από τον κόσμο του συλλόγου.

Έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με τον σύλλογο του Ρίο Ντε Τζανέιρο, οι φίλοι του κλαμπ είχαν ήδη μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια. Αυτό που δεν γνώριζαν ήταν πως ο αριστερός μπακ ήταν έτοιμος για ένα νέο προορισμό και το εξέλαβαν ως προδοσία. Ένας από αυτούς - ο οποίος εκτός από φαν ήταν και ποδοσφαιριστής - ήταν και ο συμπαίκτης του Ραφίνια, Φελίπε Λούις.

Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του και αναφέρθηκε στην περίφημη αποχώρηση του από την Φλαμένγκο, υποστηρίζοντας ότι ο συμπατριώτης του δεν του μιλούσε λόγω της φυγής του.

«Ο Φελίπε Λούις παραχώρησε μια συνέντευξη πρόσφατα και είπε ότι ήταν θυμωμένος μαζί μου. Του έστειλα μήνυμα, του είπα «ρε κοκκαλιάρη, πλάκα κάνεις;». Το είδε και δεν απάντησε. Πρόσφατα μου είπε ότι δεν θα με συγχωρέσει ποτέ.

 Αν ο Φιλίπε, ο οποίος έπαιζε μαζί μου από το 2003, στην Κ17 και στην Κ20, ήταν θυμωμένος μαζί μου, φανταστείτε έναν οπαδό της Φλαμένγκο», ανέφερε σε πρώτο χρόνο ο 37χρονος στη «Flow Sport Club» και συνέχισε:

«Δεν ήταν ομαλή (σ.σ. η αποχώρηση). Ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι. Έπαιξα για τη Φλαμένγκο μόλις ένα χρόνο, αλλά ήταν σαν να έπαιξα για 50. Όμως (σ.σ. οι ποδοσφαιριστές) πρέπει να σκεφτόμαστε και την καριέρα μας.