«Καυτός» Ράσφορντ σπάει τα... κοντέρ μετά το Μουντιάλ (vids)
i

Μάρκους Ράσφορντ/©Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images/Ideal Images

«Καυτός» Ράσφορντ σπάει τα... κοντέρ μετά το Μουντιάλ (vids)

Κώστας Τόπας 08:22 - 17.02.2023

Ο Μάρκους Ράσφορντ αποτελεί το σημείο αναφοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη φετινή σεζόν, αποτελώντας τον πιο επιδραστικό παίκτη της ομάδας του Έρικ Τεν Χαχ.

Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς στα playoffs του Europa League, με το απίστευτο ματς στο «Καμπ Νόου» να λήγει ισόπαλο 2-2. Πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ» και με το εκτός έδρας γκολ να βρίσκεται εκτός εξίσωσης, αναμένεται να υπάρξει μάχη μέχρι τελικής πτώσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, δεν θα μπορούσε να μην είναι άλλος από τον Μάρκους Ράσφορντ. Ο Άγγλος επιθετικός των «κόκκινων διαβόλων» συνεχίζει να δείχνει ότι βρίσκεται σε τρομερή φόρμα. Αρχικά στο 53' Ράσφορντ ισοφάρισε με ένα φοβερό τελείωμα, ενώ στο 59' με μια φοβερή ενέργεια ανάγκασε κατά κάποιον τρόπο του Κουντέ να βάλει αυτογκόλ, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φτάνει στην ολική ανατροπή.

Φαίνεται πως ο 25χρονος επιθετικός μετά και το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έχει αναγεννηθεί, καθώς είναι ο μοναδικός παίκτης στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης που έχει πέτυχει 13 γκολ! Τα περισσότερα από όλους.

Μάλιστα, ο Ράσφορντ έχει σκοράρει φέτος 12 γκολ στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων τα οκτώ είναι μετά το Μουντιάλ! Επίσης έχει σημειώσει τρια γκολ για λογαριασμό της ομάδας των «κόκκινων διαβόλων» στο Carabao Cup και ένα για το κύπελλο FA, όλα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Φυσικά μεγάλο ρόλο στην «αναγέννηση» του Μάρκους Ράσφορντ, έπαιξε ο Έρικ Τεν Χαχ. Από τη μέρα που ο Ολλανδός ανέλαβε τα ηνία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο 25χρονος επιθετικός σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο. Χαρακτηριστικό είναι ότι την περυσινή σεζόν ο Ράσφορντ σημείωσε μόλις πέντε γκολ, δείχνοντας την τρομακτική αλλαγή του την φετινή σεζόν, με τον Άγγλο αστέρα να αποτελεί έναν από τους πιο «καυτούς» επιθετικούς αυτή τη στιγμή.