Το μεγάλο κόλπο: Η Ρεάλ ακουμπάει ένα δισεκατομμύριο στα χρυσά πόδια του Εμπαπέ
i

Κιλιάν Εμπαπέ/©Intime

Το μεγάλο κόλπο: Η Ρεάλ ακουμπάει ένα δισεκατομμύριο στα χρυσά πόδια του Εμπαπέ

Κώστας Τόπας 12:35 - 22.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:00 - 13.01.2023

H Ρεάλ Μαδρίτης δεν ξεχνάει τον Κιλιάν Εμπαπέ, ειδικά μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκεί όπου ναι μεν δεν κατέκτησε το δεύτερο στη σειρά παγκόσμιο τρόπαιο με την Γαλλία, αλλά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Το περασμένο καλοκαίρι όλα έδειχναν ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ θα αποχωρούσε από τους Παριζιάνους για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς ο Γάλλος αστέρας έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν, ύστερα από τεράστιες προσπάθειες του ιδιοκτήτη της γαλλικής ομάδας, Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

Η ύστατη προσπάθεια της Παρί να τον «χρυσώσει»

Η Παρί Σεν Ζερμέν, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να χάσει το μεγάλο της αστέρι, γι' αυτό κι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της ώστε να τον διατηρήσει για πολλά ακόμα χρόνια στο «Παρκ Ντε Πρενς». Ετσι η πρωταθλήτρια Γαλλίας ανακοίνωσε την ανανέωση μέχρι το 2025 που θα του χαρίσει 600 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτό είναι το σπίτι μου, η πόλη μου, όπως έλεγα πάντα. Θα συνεχίσω στην Παρί Σεν Ζερμέν για να κατακτήσουμε τίτλους μαζί, ελπίζω να συνεχίσω να κάνω πάντα αυτό που θέλω για εσάς», είχε δηλώσει προς το κοινό των Παριζιάνων ο 24χρονος αστέρας.

Μία εξέλιξη, η οποία δεν άρεσε καθόλου στους ιθύνοντες της Ρεάλ Μαδρίτης και πόσω μάλλον στον πρόεδρο των Μαδριλένων, Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο Κιλιάν Εμπαπέ αποτελεί ακόμα και σήμερα, διακαή πόθο του ισχυρού άνδρα των «μερένγχες», ο οποίος ναι μεν το περασμένο καλοκαίρι είδε τις προσπάθειες του να καταλήγουν στο κενό, αλλά αυτό δεν το πτοεί ακόμα και τώρα, μιας κι ετοιμάζει νέα πρόταση στον Γάλλο επιθετικό, προκειμένου να τον αποκτήσει.

Αποφασισμένος ο Πέρεθ να δαπανήσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιταλική Gazzetta dello Sport και η καταλανική Sport, ο Φλορεντίνο Πέρεθ θα επιδιώξει το καλοκαίρι του 2024 ή ακόμα και νωρίτερα να πείσει τους Παριζιάνους να παραχωρήσουν τον μεγάλο τους αστέρα. Μία επιχείρηση αρπαγής του Κιλιάν Εμπαπέ που θα κοστίσει στην Ρεάλ ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ιταλία αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς είναι διατεθειμένος να προσφέρει συμβόλαιο στον Κιλιάν Εμπαπέ με τις απολαβές, τα μπόνους και τις προμήθειες που είναι απαραίτητο να μοιραστούν να φτάνει κοντά στα 630.000.000 ευρώ σε βάθος τετραετίας. Με αυτόν τον τρόπο η Ρεάλ θα κάνει τον 24χρονο πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή, τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στον πλανήτη.

Μάλιστα, το γεγονός ότι ο Εμπαπέ δεσμεύεται με την Παρί Σεν Ζερμέν έως το 2025, οι Καταριανοί θα πιεστούν και δεν αποκλείεται να κάτσουν σύντομα στο τραπέζι με τους διοικούντες την Ρεάλ Μαδρίτης, ώστε να συζητήσουν μία πιθανή μεταγραφή του Γάλλου επιθετικού κοντά στα 150.000.000 ευρώ. Κι αυτό διότι δεν θέλουν χάσουν τον μεγάλο τους αστέρα, το 2025, χωρίς να γεμίσουν με χρήματα τα ταμεία τους.

Στην πραγματικότητα όμως ο Εμπαπέ, έχει υπογράψει συμβόλαιο μόνο δύο ετών, 2022-24. Το επόμενο καλοκαίρι θα μπορεί να αποφασίσει αν θα ενεργοποιήσει την οψιόν μέχρι το 2025, διαφορετικά 12 μήνες και θα μείνει ξανά ελεύθερος.

«Το να τον βλέπω να παίζει στην Παρί Σεν Ζςερμέν με θυμώνει και όχι μόνο για τη Ρεάλ αλλά και για τη La Liga. Κάποιος σαν κι αυτόν θα έδινε μεγάλη δύναμη στο πρωτάθλημά μας. Η La Liga πρέπει πάντα να έχει τους καλύτερους στον κόσμο. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορεί να κλείσει την πόρτα σε έναν τόσο θεαματικό παίκτη. Δεν μπορεί. Νομίζω ότι ο Μπαπέ είναι ένας παίκτης φτιαγμένος για τη Ρεάλ, και στη συνέχεια, αν θέλει να κάνει ό,τι έκαναν ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πρέπει να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης γιατί δεν θα τα καταφέρει για την Παρί ΣΖ.

Για μένα, η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να πάει να τον πάρει αμέσως τώρα. Υπάρχουν καλοί παίκτες στην αγορά, αλλά κανένας σαν αυτόν. Ναι, ο Χάαλαντ ίσως, αλλά είναι ένα βήμα παρακάτω. Ο Μπαπέ είναι μοναδικός. Μόνο αυτός μπορεί να δώσει ό,τι έδωσε ο Μέσι στην Μπαρτσελόνα ή ο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Κανένας άλλος», είχε δηλώσει όλο νόημα ο Γκούτι μιλώντας στο «el Chiringuito», πριν μερικές εβδομάδες.

Ο Εμπαπέ δεν αποκλείει τίποτα

Ο 24χρονος αστέρας δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να μετακομίσει στο μέλλον στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ. «Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον», ήταν τα λόγια του σε συνέντευξη που είχε δώσει στους «New York Times». Ο Γάλλος ομολόγησε ότι μεγάλο του όνειρο παραμένει η κατάκτηση του Champions League, κάτι που βλέπει πιο ορατό με τη φανέλα της Ρεάλ.

Εχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την μεγάλη επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα των Μαδριλένων και τελικά δεν αποκλείεται το όνειρό του να γίνει πραγματικότητα αυτό το καλοκαίρι! Το σίγουρο είναι ότι παιχνίδι παραμένει ανοιχτό και το στοίχημα είναι εκατομμυρίων. Η καλύτερα...δισεκατομμυρίου(!), όπως υπολογίζεται ότι θα φτάσει το μεγάλο συμβόλαιο, μεταξύ μισθών και χορηγών, τέτοιο που είναι ικανή να προσφέρει η Ρεάλ Μαδρίτης. «Καλύπτοντας» τον Κιλιάν Εμπαπέ με χρυσό.