Η Ρεάλ έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που έριξε πέντε στο «Άνφιλντ» (vid)
i

Ο Βινίσιους/ © Intime

Η Ρεάλ έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που έριξε πέντε στο «Άνφιλντ» (vid)

Κώστας Τόπας 08:20 - 22.02.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η δεύτερη ομάδα τα τελευταία 70 χρόνια που κατάφερε να πετύχει πέντε τέρματα στο «Άνφιλντ» κόντρα στη Λίβερπουλ και η πρώτη εκτός Νησιού.

Με μια επική ανατροπή η Ρεάλ Μαδρίτης διέλυσε με 5-2 τη Λίβερπουλ μέσα στο «Άνφιλντ» και... αγκάλιασε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έγινε η δεύτερη φιλοξενούμενη ομάδα που σκοράρει πέντε φορές στο «Άνφιλντ» τα τελευταία 70 χρόνια και η πρώτη εκτός Νησιού. Πρώτη ήταν η Άρσεναλ του Αρσέν Βεγκέρ το 2007 όταν είχε νικήσει με 6-3. Γυρίζοντας το ημερολόγιο ακόμα πο πιο πίσω θα βρούμε και μια νίκη της Πρέστον με 5-1 το 1953 για την πρώτη κατηγορία του Νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι οι «Reds» μπορεί να βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 2-0 χάρη στα γκολ των Νούνιες (4') και Σαλάχ (14') μόλις στο πρώτο 15λεπτο, αλλά στη συνέχεια το μεγαθήριο του Κάρλο Αντσελότι ξύπνησε και έκανε μια συγκλονιστική ανατροπή με σκόρερ τους Βινίσιους (21', 36'), Έντερ Μιλιτάο (47') και Καρίμ Μπενζεμά (55', 67').