Επίθεση της Ρεάλ στην UEFA για τις αποζημιώσεις των οπαδών

Οι οπαδοί της Ρεάλ στον τελικό

i

©intime

Επίθεση της Ρεάλ στην UEFA για τις αποζημιώσεις των οπαδών

Δημήτρης Χούπης 18:09 - 09.03.2023

Επίθεση προς την UEFA έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία με μία ανακοίνωσή της έδειξε τη δυσαρέσκειά της για τις αποζημιώσεις προς τους οπαδούς μετά τον περσινό τελικό του Champions League.

Ο περσινός τελικός του Champions League  μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Λίβερπουλ σημαδεύτηκε από επεισόδια πριν από την έναρξή του, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να καθυστερήσει 36 λεπτά. Αρκετοί οπαδοί κυρίως των «κόκκινων» βρίσκονταν έξω από το Σταντ Ντε Φρανς με εισιτήρια στο χέρι, αλλά η αστυνομία προχώρησε άνευ λόγου στη χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού.

Αρχικά η UEFA αλλά και η γαλλική αστυνομία και κυβέρνηση κατηγόρησε τους οπαδούς των «κόκκινων», αλλά μια επιτροπή που εξέτασε το περιστατικό έριξε ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Κυρίως όμως στη γαλλική αστυνομία. Μετά από πολλές απολογίες της UEFA προς τους οπαδούς της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ, δόθηκαν και οι αποζημιώσεις.

Παρόλα αυτά η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αρκετά παράπονα από αυτή τη διαδικασία. Συγκεκριμένα με μία μακροσκελή ανακοίνωση ζήτησαν την πλήρη οικονομική αποζημίωση των φιλάθλων.

Η ανακοίνωση της ισπανικής ομάδας:

«Δυστυχώς, ο σύλλογός μας πιστεύει ότι η πρόταση της UEFA, η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη, είναι ανεπαρκής. Περιλαμβάνει οριακά την επιστροφή του κόστους του εισιτηρίου κι αυτό εφόσον πληρούνται μια σειρά από κριτήρια, μεταξύ των οποίων η παροχή απόδειξης της ώρας άφιξης στο γήπεδο.

Ανεξάρτητα του αν οι φίλαθλοι κατάφεραν ή όχι να μπουν στο γήπεδο, ή αν το έκαναν εγκαίρως, κάτι που οφείλεται στην καλή συμπεριφορά των φιλάθλων και των δύο ομάδων, το γεγονός ότι όλοι οι φίλαθλοι βίωσαν μια απαράδεκτη καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα. Επιπροσθέτως, υπήρξαν απαράδεκτη ανασφάλεια τόσο κατά την άφιξη στο γήπεδο όσο και κατά την αναχώρηση, καθώς και πρόσθετες βλάβες όπως κλοπές, επιθέσεις και απειλές.

Γι' αυτόν το λόγο, η Ρεάλ αποφάσισε να μη συνεργαστεί στην περιορισμένη διαδικασία αποζημιώσεων που πρότεινε η UEFA, από την οποία ζητάμε να αναθεωρήσει και να αναλάβει την πλήρη ευθύνη». 

Tags: