Το περίεργο τελετουργικό της Ρεάλ που έκανε τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα να την κατηγορούν για ντόπινγκ (vids)

Βινίσιους & Μιλιτάο

i

PrtScr

Το περίεργο τελετουργικό της Ρεάλ που έκανε τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα να την κατηγορούν για ντόπινγκ (vids)

Κώστας Τόπας 10:55 - 17.05.2023

Οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ χρησιμοποιούν ένα φάρμακο πριν την έναρξη των αγώνων τους, με αποτέλεσμα οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα να τους κατηγορούν για ντόπινγκ.

Φαίνεται νέο, αλλά αυτό το φάρμακο που προορίζεται για παιδιά εφαρμόζεται στο ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια. Τώρα, όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης το έχει ξανακάνει μόδα, με τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα να τους κατηγορούν για ντόπινγκ.

Πριν από τους αγώνες της Ρεάλ Μαδρίτης οι ποδοσφαιριστές των «μερένχες», πηγαίνουν λίγα λεπτά πριν τη σέντρα στον πάγκο. Εκεί το προπονητικό επιτελείο τρίβει με αλοιφή το στήθος της φανέλας των παικτών. Παρά το γεγονός ότι πολλοί οπαδοί της Μπαρτσελόνα τους κατηγορούν για ντόπινγκ, οι παίκτες των Μαδριλένων χρησιμοποιούν το Vicks VapoRub. Κάποιοι την έχουν αποκαλέσει ακόμη και «μέθοδος Pintus», από το όνομα του γυμναστή της Ρεάλ.

Τι είναι το Vicks VapoRub που χρησιμοποιούν οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης;

Ο Αλάμπα βάζει στο πρόσωπό του Vicks VapoRub PrtScr

Το συγκεκριμένο φάρμακο που χρησιμοποιείται από την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, είναι ένα μείγμα από καμφορά, νέφτι, μενθόλη, λάδι ευκαλύπτου, θυμόλη και λάδι καρυδιάς. Αυτό δεν μπορεί να εμφανιστεί στους ελέγχους αντιντόπινγκ καθώς είναι νόμιμο φάρμακο που πωλείται σε όλα τα φαρμακεία. Έχοντας την ουσία ευκάλυπτο, η οποία έχει αγγειοδιασταλτική και αντιφλεγμονώδη δράση, βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας, βελτιώνει την παροχή οξυγόνου στους πνεύμονες και δυναμώνει τους μύες, αποτελώντας βοήθημα στους αγώνες. Επιπλέον, χρησιμοποιείται ευρέως σε άτομα που έχουν πρόβλημα άσθματος.

Η Άρσεναλ η πρώτη που το χρησιμοποίησε

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, το τελετουργικό αυτό  ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, στην Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ. Εκεί, ο Πατρίκ Βιειρά, άρχισε να... λερώνει το στήθος της φανέλας του με Vicks VapoRub. 

@espnfc Real ballers know about the VapoRub 👀🧴 (via @Real Madrid C.F.) #madrid #vinicius #realmadrid #spain #futbol ♬ Eazy Austin Millz Remix - Austin Millz

«Στην αρχή τράβηξε πολλή προσοχή και θεωρήθηκε ότι ήταν κάτι παράνομο, αλλά ήταν κάτι πολύ απλό. Μια θεραπεία σχεδόν για παιδιά», θυμήθηκε ο προπονητής της Άρσεναλ. Εκείνη την εποχή, άλλοι παίκτες όπως ο Εμπουέ, ο Κόλο Τουρέ και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα άρχισαν επίσης να το χρησιμοποιούν.

Πατρίκ Βιειρά

Το έκαναν στη φανέλα και όχι απευθείας στο στήθος, με σκοπό να το κάνουν να διαρκέσει περισσότερο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες στιγμές του παιχνιδιού. Αναμφίβολα, μια επιπλέον βοήθεια και 100% επιτρεπόμενη που βοηθάει τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης στους αγώνες.