Υπέταξε την Τσέλσι χωρίς να... ιδρώσει και είναι έτοιμη για τα ημιτελικά η Ρεάλ!

Ρεάλ Μαδρίτης

i

Photo by Manuel Reino Berengui/DeFodi Images via Getty Images

Υπέταξε την Τσέλσι χωρίς να... ιδρώσει και είναι έτοιμη για τα ημιτελικά η Ρεάλ!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:56 - 12.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:22 - 13.04.2023

Η σαφώς ανώτερη Ρεάλ Μαδρίτης «πάτησε» την Τσέλσι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με 2-0 και πήρε καθαρό προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League.

Έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά με βασιλικό τρόπο η Ρεάλ! Οι «μερένχες» πανηγύρισαν τη νίκη με 2-0 επί της Τσέλσι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» σε μια αναμέτρηση που ήταν απόλυτα κυρίαρχοι και πλέον μόνο με θαύμα δεν θα δώσουν το παρών στους «4» του Champions League. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Βινίσιους, που είχε δύο ασίστ σε Μπενζεμά και Ασένσιο.

Οι «μπλε» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας όρεξη να εκμεταλλευτούν τα σημαντικά κενά που είχαν οι Μαδριλένοι στα μετόπισθεν. Μάλιστα, μόλις στο 2ο λεπτό έφτασαν μια... ανάσα από το γκολ, με τον Ζοάο Φέλιξ να φεύγει στην κόντρα, αλλά να μην νικά τον Κουρτουά από θέση τετ α τετ.

Οι γηπεδούχοι πήραν σχετικά άμεσα τα ηνία του παιχνιδιού και στο 12' είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή, όταν ο Μπενζεμά σούταρε από δύσκολη γωνία και ο Κέπα απέκρουσε. Έπειτα από 10 λεπτά, ο Γάλλος... εκτελεστής ξαναχτύπησε και αυτή τη φορά βρήκε στόχο. Ο Καρβαχάλ βρήκε τον Βινίσιους, εκείνος δεν νίκησε τον Κέπα, όμως ο Μπενζεμά πήρε το ριμπάουντ κι έκανε το 1-0.

Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα με τον Στέρλινγκ, ο οποίος στο 23' πλάσαρε μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Κουρτουά του έβαλε «στοπ». Οι «μερένχες» είχαν ακόμη μια φάση στο 34' με μια σέντρα-σουτ του Ροντρίγκο, με τον Κέπα να ελέγχει και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να έχει προβάδισμα ενός τέρματος.

Με την έναρξη της επανάληψης η Ρεάλ έγινε επικίνδυνη, όταν ο Μόντριτς εξαπέλυσε ένα σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ύστερα από 9 λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο Τσίλγουελ σταμάτησε αντικανονικά τον Ροντρίγκο, που ήταν σε προφανή θέση για γκολ και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Έκτοτε η Τσέλσι κλείστηκε πίσω και προσπαθούσε να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τους Μαδριλένους, κάτι το οποίο το κατάφερε, αλλά η «Βασίλισσα» βρήκε και πάλι τρόπο να την πληγώσει. Συγκεκριμένα, στο 74' ο Ασένσιο μόλις μπήκε στο ματς νίκησε τον Κέπα με ένα ωραίο πλασέ και έκανε το 2-0, το οποίο παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύργιμα.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Μιλιτάο, Καμαβινγκά (71’ Ρίντιγκερ), Κρόος (84’ Τσουαμενί), Μόντριτς (81’ Θεμπάγιος), Βαλβέρδε, Ροδρίγο (71’ Ασένσιο), Βινίσιους, Μπενζεμά.

Τσέλσι: Κέπα, Τιάγκο Σίλβα (75’ Μάουντ), Τσίλγουελ, Τζέιμς, Φοφανά, Κουλιμπαλί (55’ Κουκουρέγια), Φερνάντες, Καντέ (75’ Γκάλαχερ), Κόβατσιτς, Στέρλινγκ (62’ Χάβερτς), Φέλιξ (62’ Τσαλομπά).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Μπορεί η Ρεάλ να ήταν κυρίαρχη ούτως η άλλως, αλλά το γεγονός πως η Τσέλσι έμεινε με δέκα παίκτες από το 59ο λεπτό, μετά την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Τσίλγουελ, ήταν καθοριστικό.

MVP: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Βινίσιους, που είχε τις δύο ασίστ σε Μπενζεμά και Ασένσιο και ήταν ένας μόνιμος κίνδυνος για την άμυνα της Τσέλσι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Ασένσιο έχει σκοράρει 9 φορές, μπαίνοντας ως αλλαγή σε παιχνίδια Champions League. Περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η ΡΕΒΑΝΣ: Οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους στο «Στάμφορντ Μπριτζ» την Τρίτη (18/4, 22:00), με τους Λονδρέζους να κυνηγούν ένα θαύμα κόντρα στη «Βασίλισσα» του θεσμού.