«Βράζουν» στην Ρεάλ με το γκολ της Σίτι: Η μπάλα είχε βγει πλάγιο πριν από την ισοφάριση του Ντε Μπρόινε (vid)

Η φάση του γκολ της Μάντσεστερ Σίτι

i

PrtScr

«Βράζουν» στην Ρεάλ με το γκολ της Σίτι: Η μπάλα είχε βγει πλάγιο πριν από την ισοφάριση του Ντε Μπρόινε (vid)

Κώστας Τόπας 08:18 - 10.05.2023

Η ισοφάριση της Μάντσεστερ Σίτι από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό του Champions League δεν θα έπρεπε να μετρήσει, σύμφωνα με την τεχνολογία 3D που χρησιμοποίησε το bein Sports.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο «Μπερναμπέου» με μια εκπληκτική προσπάθεια του Βραζιλιάνου αστέρα, Βινίσιους Τζούνιορ λίγο πριν το ημίχρονο. Οι Μαδριλένοι έμοιαζαν ότι θα μπορούσαν να αναγκάσουν σε ήττα τους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα, όσο κυλούσε το παιχνίδι, με τους Τζακ Γκρίλις, Μπερνάρντο Σίλβα και Έρλινγκ Χάαλαντ να περιορίζονται όλοι σε ένα αρκετά ήσυχο βράδυ στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Ωστόσο, στο 67' ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έγινε κάτοχος της μπάλας στην άκρη της περιοχής και με δυνατό σουτ χωρίς κανένα δισταγμό, ισοφάρισε σε 1-1 για τους Πολίτες, όπου ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Βέβαια, το γκολ του Βέλγου μέσου που εξόργισε τον τεχνικό της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι καθώς θεωρεί πως υπήρχε πλάγιο πριν από το γκολ της ισοφάρισης της Μάντσεστερ Σίτι.

Mιλώντας στο beIN sports κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, τόνισε πώς το γκολ της Σίτι έπρεπε να ελεγχθεί από το VAR, προτού ο τηλεοπτικός σταθμός επιβεβαιώσει χρησιμοποιώντας τεχνολογία 3D ότι η μπάλα είχε βγει πλάγιο.

«Ο VAR πρέπει να επέμβει και να πάρει τη σωστή απόφαση, αυτό ισχύει 100%. Όμως αυτήν τη στιγμή, πιστεύω ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε το πλάγιο κι αν η μπάλα είχε βγει ή όχι», τόνισε ο Αρσέν Βενγκέρ, επικεφαλής στο τμήμα διεθνούς ανάπτυξης του ποδοσφαίρου της FIFA.

Ολα ξεκίνησαν από μία κακή πάσα του Τζον Στόουνς προς τα δεξιά, την οποία έτρεξε να προλάβει ο Μπερνάρντο Σίλβα. Από τον Πορτογάλο η φάση συνεχίστηκε και κατέληξε στο σουτ του Ντε Μπρόινε και το 1-1. Το beIN Sports εξέτασε τη φάση με τεχνολογία 3D και διαπίστωσε ότι η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή του πλαγίου.