Ο Βινίσιους καταγγέλλει νέο ρατσιστικό επεισόδιο: «Ελπίζω οι αρχές να κάνουν το καθήκον τους» (vids)

Βινίσιους & Μπέλιγχαμ

i

PrtScr

Ο Βινίσιους καταγγέλλει νέο ρατσιστικό επεισόδιο: «Ελπίζω οι αρχές να κάνουν το καθήκον τους» (vids)

Κώστας Τόπας 08:35 - 22.10.2023

Γι' ακόμη μία φορά ο Βινίσιους έγινε στόχος ρατσιστικής επίθεσης, στην αναμέτρηση της Ρεάλ με την Σεβίλλη στο Σάντσεθ Πιθχουάν.

Η Ρεάλ είχε ένα δύσκολο βράδυ στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», αφού βρέθηκε μέχρι και να χάνει. Τελικά, κατάφερε να αποφύγει την ήττα, όχι όμως να πάρει και τη νίκη, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σεβίλλη.

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Βινίσιους έγινε στόχος ρατσιστικής επίθεσης. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Βραζιλιάνος εξτρέμ των «μερένχες», δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από γυναίκα που είχε μαζί της και ένα παιδί, με τον ποδοσφαιριστή της Ρεάλ να καλεί τις ισπανικές αρχές να πάρουν μέτρα.

Το μήνυμα που έστειλε ο Βινίσιους:

«Συγχαρητήρια στη Σεβίλλη που είχε άμεση αντίδραση και πήρε θέση σε ακόμη ένα θλιβερό επεισόδιο για το ισπανικό ποδόσφαιρο. Ευτυχώς έχω πρόσβαση στο βίντεο που φαίνεται ακόμη μια ρατσιστική επίθεση. 

Αυτή τη φορά είχε μαζί της και ένα παιδί. Είναι λυπηρό που κανένας δεν την επιμόρφωσε. Επενδύω πολλά στην Βραζιλία για την εκπαίδευση ανθρώπων με διαφορετικότητες. Το πρόσωπο της σημερινής ρατσίστριας είναι αναρτημένο σε πολλά σάιτ, όπως και των υπολοίπων. 

Ελπίζω οι ισπανικές αρχές να πάρουν τα μέτρα τους και να αλλάξουν την νομοθεσία. Αυτή οι άνθρωποι θα πρέπει να τιμωρούνται σαν εγκληματίες.

 Θα ήταν ένα μεγάλο βήμα για να προετοιμαστούν για το Mundial του 2030. Eίμαι εδώ για να βοηθήσω. Συγγνώμη που επαναλαμβάνομαι, αλλά ήταν το 10ο επεισόδιο και συνεχίζεται...»

λαμβάνομαι, αλλά ήταν το 10ο επεισόδιο και συνεχίζεται...»