Η Ρεάλ θα προσπαθήσει να κρατήσει τον Αντσελότι παρά την συμφωνία του Ιταλού με την Βραζιλία

Κάρλο Αντσελότι

i

© PrtScr

Η Ρεάλ θα προσπαθήσει να κρατήσει τον Αντσελότι παρά την συμφωνία του Ιταλού με την Βραζιλία

Κώστας Τόπας 15:33 - 05.07.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι έτοιμη να χάσει τον προπονητή Κάρλο Αντσελότι το επόμενο καλοκαίρι, όταν λήξει το συμβόλαιό του, αλλά φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει τον Ιταλό τόσο εύκολα.

Το συμβόλαιο του Κάρλο Αντσελότι με την Ρεάλ Μαδρίτης λήγει το επόμενο καλοκαίρι και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Βραζιλίας Έντναλντο Ροντρίγκες επιβεβαίωσε ότι θα αναλάβει την «Σελεσάο», οδηγώντας την στο Κόπα Αμέρικα.

Οι «μερένχες» γνώριζαν τις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών και παρά τη φιλήσυχη προσέγγιση του Αντσελότι στις συνεντεύξεις Τύπου, φαίνεται ότι η Βραζιλία είχε συνάψει συμφωνία για να αναλάβει ο Ιταλός τεχνικός μέχρι το καλοκαίρι του 2026, όταν είναι το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η «Marca» αναφέρει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης χειρίστηκε το θέμα με ψυχραιμία και θα συνεχίσει να το κάνει και τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, η εφημερίδα της Μαδρίτης αναφέρει το γεγονός ότι ο Αντσελότι θα πιεστεί εάν υπάρξουν άσχημα αποτελέσματα την επόμενη σεζόν, αλλά επίσης αναφέρει ότι εάν τα πράγματα πάνε καλά, τότε στον σύλλογο δεν αποκλείουν την ιδέα να επιχειρήσουν να επεκτείνουν τη συμφωνία μαζί του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγοι προπονητές εξαντλούν ολόκληρο το συμβόλαιό τους με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τρία χρόνια είναι μια καλή πορεία για τον Αντσελότι. Εξίσου λιγότεροι κρατούν τη Βραζιλία σε αναμονή για 18 μήνες. Το να το κάνουν και στη συνέχεια να αποχωρήσουν από τη συμφωνία τους την τελευταία στιγμή θα ήταν μεγάλο σοκ και πόσω μάλλον για τον Αντσελότι, όσον αφορά τον χαρακτήρα του.

Πάντως, στη Βραζιλία ήδη επικρατεί παροξυσμός και η συμφωνία με τον 64χρονο τεχνικό προκάλεσε θετικά σχόλια από πρώην, αλλά κι εν ενεργεία Βραζιλιάνους διεθνείς. «Είναι εξαιρετικός προπονητής, μεγάλος φίλος και νομίζω ότι θα φέρει πολλά, γιατί έχει μεγάλη εμπειρία», σχολίασε ο Ροναλντίνιο Γκαούτσο, ο οποίος είχε προπονητή τον Αντσελότι όταν ήταν ακόμα στη Μίλαν.