Ρισάρλισον: Το τατουάζ από το αυτόγραφο του Πελέ και το συγκινητικό αντίο
i

Ρισάρλισον/©Twitter

Ρισάρλισον: Το τατουάζ από το αυτόγραφο του Πελέ και το συγκινητικό αντίο

Ανδρέας Σερεβέτας • 14:44 - 31.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο επιθετικός της Τότεναμ και της «σελεσάο» ανάρτησε επιστολή για τον «Βασιλιά» του ποδοσφαίρου.

Ο Ρισάρλισον δεν κατάφερε ποτέ να συναντηθεί με τον Πελέ. Ήταν το μεγάλο του όνειρο. Πρόσφατα έχασε τον παππού του, ο οποίος του είχε αφηγηθεί ιστορίες για τον καλύτερο Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Ο επιθετικός της Τότεναμ και της «σελεσάο» έκανε μία συγκινητική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο instagram. Έστειλε μία επιστολή στον Πελέ και πρόσθεσε δίπλα το τατουάζ που έκανε για να τον τιμήσει. Επιπλέον αφαίρεσε τη φωτογραφία του από το προφίλ και την αντικατέστησε με μία του Πελέ. 

Στην επιστολή έγραψε τα εξής: "Μεγάλωσα ακούγοντας τον παππού μου να μιλάει για τον Πελέ. Είπε ότι παράτησε ό,τι έκανε για να ακούσει τους αγώνες στο ραδιόφωνο. Ήταν προνόμιο για αυτόν να ακολουθήσει την καριέρα του σπουδαιότερου όλων και πάντα έλεγε ότι κανείς δεν συγκρίνεται με τον Βασιλιά. Προφανώς δεν είχα την ευκαιρία να τον παρακολουθήσω να παίζει, αλλά κατάλαβα το μεγαλείο του Πελέ όταν έγινα παίκτης και μπήκα στην Εθνική Βραζιλίας. Μόνο τότε συνειδητοποίησα τι πραγματικά αντιπροσωπεύει και πόσο σημαντικό ήταν για το ποδόσφαιρο, τη Βραζιλία και τον κόσμο. Δεν είναι περίεργο που όταν ένας άνθρωπος είναι ο καλύτερος σε αυτό που κάνει, το αποκαλούν Πελέ αυτού του πράγματος.»

«Τον τελευταίο καιρό προσπάθησα με κάθε τρόπο να τον γνωρίσω και να τον πάρω μια αγκαλιά. Ακόμα κι αν ήταν μόνο ένα λεπτό, ήθελα να τον συναντήσω. Ήταν ένα όνειρο που έπρεπε ακόμη να γίνει πραγματικότητα. Προφανώς γνώριζα για τις δυσκολίες, λόγω του προγράμματος και αργότερα λόγω της κατάστασης της υγείας του. Δεν μπορούσα να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Σε μία τόσο θλιβερή στιγμή, όπως ήταν ο αποκλεισμός μας από το Παγκόσμιο Κύπελλο, νομίζω ότι ίσως αυτό που μου έδωσε τη μεγαλύτερη δύναμη για να ξεπεράσω αυτές τις δύσκολες μέρες, ήταν ένα μήνυμα που μου έστειλε, δίνοντάς μου δύναμη.»  

«Αποφάσισα να έχω μαζί μου για πάντα το αυτόγραφό του. Αυτό σημαίνει όλο τον κόσμο για εμένα. Φέτος έχασα και τον παππού μου, που ήταν από τους ανθρώπους που με ενθάρρυναν περισσότερο να παίξω ποδόσφαιρο. Και, στο τέλος, όποτε ακούω γι' αυτόν, θυμάμαι ότι, αν δεν ήταν ο Βασιλιάς, ίσως ο παππούς Ζοάο να μην ήταν παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και αυτό το πάθος να μην είχε περάσει στον πατέρα μου, που μου το μετέδωσε. Ίσως δεν θα είχα φτάσει εκεί που έφτασα. Αλλά πολύ περισσότερο από αυτό, το ποδόσφαιρο σίγουρα δεν θα ήταν αυτό που είναι. Ευχαριστώ Βασιλιά!» 👑🙏🏽