Οι ρήτρες με τις οποίες αποχωρεί ο Ντιμπάλα από τη Ρόμα

Πάολο Ντιμπάλα

i

Andrea Staccioli/Getty Images

Οι ρήτρες με τις οποίες αποχωρεί ο Ντιμπάλα από τη Ρόμα

Κώστας Τσιακλής 18:34 - 27.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:34 - 27.04.2023

Ο έγκριτος δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, έκανε γνωστές τις ρήτρες με τις οποίες οι συλλόγοι μπορούν να αγοράσουν τον Πάολο Ντιμπάλα από τη Ρόμα.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, αποκάλυψε σε ανάρτηση του τις ρήτρες με τις οποίες ο μεσοεπιθετικός της Ρόμα, Πάολο Ντιμπάλα, μπορεί να αποχωρήσει από το σύλλογο.

Ο γνωστός ρεπόρτερ στη δημοσίευση του αναφέρει πως ο Αργεντινός άσος έχει ρήτρα, η οποία διαφοροποιείται ανάλογα από το ποια ομάδα θα την ενεργοποιήσει. Συγκεκριμένα η ρήτρα του Ντιμπάλα προς τις ιταλικές ομάδες είναι στα 20 εκατομμύρια ευρώ ωστόσο η Ρόμα έχει την επιλογή να την ακυρώσει ανεβάζοντας το μισθό του 29χρονου από τα 3.8 εκατ. ευρώ στα 6 εκατ. ευρώ.

Κεραμίτσης: «Περήφανος που είμαι Έλληνας και που έφτασα στη Ρόμα στα 16 μου» (vids)
SERIE A

12:20 - 26.04.2023

Κεραμίτσης: «Περήφανος που είμαι Έλληνας και που έφτασα στη Ρόμα στα 16 μου» (vids)

Ο Δημήτρης Κεραμίτσης, ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός ο οποίος χάρισε στη Ρόμα το Coppa Italia Primavera, μίλησε για το πόσο περήφανος είναι που είναι Έλληνας κι αγωνίζεται στους «τζιαλορόσι» από τα 16 του.

Η ρήτρα και οι συνθήκες προς τις ομάδες του εξωτερικού είναι διαφορετικές. Αν κάποιο κλαμπ από τον υπόλοιπο κόσμο επιλέξει να ενεργοποιήσει τη ρήτρα τότε θα πληρώσει μόλις 12 εκατομμύρια ευρώ. Σε τέτοια περίπτωση η Ρόμα δεν θα μπορεί να παρέμβει και ο τελευταίος λόγος θα ανήκει στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Ο Ντιμπάλα βρίσκεται στη Ρόμα από το περασμένο καλοκαίρι όταν και εντάχθηκε με ελεύθερη μεταγραφή από τη Γιουβέντους. Ο Αργεντινός τραβάει τα βλέμματα τη φετινή περίοδο αφού σε 34 συμμετοχές μετράει 16 γκολ και οκτώ ασίστ.

Μάλιστα ο Ντιμπάλα θα έχει και την ευκαιρία να πανηγυρίσει και τίτλο τη φετινή σεζόν καθώς η Ρόμα βρίσκεται στα ημιτελικά του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο.

Η πιθανή απόφαση του Ντιμπάλα σε ενδεχόμενη μεταγραφή μπορεί να καθοριστεί από το αν η Ρόμα εξασφαλίσει εισιτήριο για το Champions League της νέας περιόδου. Οι «τζιαλορόσι» έχουν δύο τρόπους να βγουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο ένας είναι να κατακτήσουν το Europa League ενώ ο δεύτερος είναι μέσω της πρώτης τετράδας της Serie A, στην οποία βρίσκονται στην 5η θέση, ισόβαθμοι με την 4η Μίλαν στους 56 βαθμούς.