Ρομπέρτο Μαρτίνες ο πιθανός αντικαταστάτης του Σάντος στη Πορτογαλία
i

Ρομπέρτο Μαρτίνες / screenshot via Twitter

Ρομπέρτο Μαρτίνες ο πιθανός αντικαταστάτης του Σάντος στη Πορτογαλία

Sportal newsroom 11:49 - 07.01.2023

Ο πρώην προπονητής του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνες, φαίνεται ότι είναι ένας εκ των υποψηφίων για το πάγκο της Πορτογαλίας μετά την απόλυση του Φερνάντο Σάντος.

Σύμφωνα με τη Telegraph ο Ρομπέρτο Μαρτίνες είναι υποψήφιος για το πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας μετά την απόλυση του Φερνάντο Σάντος. Συγκεκριμένα η Πορτογαλία μετά τον αποκλεισμό της από το Μαρόκο στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον πρώην τεχνικό της εθνικής Ελλάδος. 

Πλέον η Πορτογαλία βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, με τον πρώην τεχνικό του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνες, να είναι στη λίστα. Ο Ισπανός προπονητής επίσης έχει απολυθεί από τους «κόκκινους διαβόλους» μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Βέλγιο ήταν μία εκ των απογοητέυσεων του Μουντιάλ, καθώς αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων, με αντιπάλους το Μαρόκο, τον Καναδά και τη Κροατία. 

Ο 49χρονος προπονητής έκατσε στο πάγκο του Βελγίου έξι χρόνια. Είχε τη καλύτερη φουρνιά της ομάδας, αλλά δε κατάφερε ποτέ να κατακτήσει κάποια μεγάλη διοργάνωση. Η κορυφαία του στιγμή με το Βέλγιο ήταν η τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, σε μια χρονιά που ήταν ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία του για να κατακτήσει το τρόπαιο.

Έχει υπάρξει επίσης προπονητής της Σουόνσι, της Έβερτον και της Γουίγκαν με την οποία έχει κατακτήσει το FA Cup το 2013, στο μοναδικό κύπελλο της ιστορίας της.