Ρονάλντο προς Βινίσιους: «Βασίσου σε μένα» - Η διαμάχη του άσου της Ρεάλ με τον πρόεδρο της La Liga για τον ρατσισμό

Ρονάλντο - Βινίσιους

i

©BeFunky

Ρονάλντο προς Βινίσιους: «Βασίσου σε μένα» - Η διαμάχη του άσου της Ρεάλ με τον πρόεδρο της La Liga για τον ρατσισμό

Κώστας Τσιακλής 09:34 - 22.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:53 - 22.05.2023

Ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης, Ρονάλντο Ναζάριο, είπε στον Βινίσιους να βασιστεί πάνω του στον αγώνα που δίνει ενάντια στο ρατσισμό. Την ίδια ώρα ο ακραίος επιθετικός των «μερένγκες» έχει έρθει σε διαμάχη με τον πρόεδρο της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας.

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα του ρατσισμού προς το πρόσωπο του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ. Ο Βραζιλιάνος έπεσε ξανά θύμα ρατσιστικής επίθεσης στο παιχνίδι με τη Βαλένθια και ο Ρονάλντο Ναζάριο (Φαινόμενο) αναμένεται να αναλάβει δράση αφού του είπε να στηριχτεί πάνω του στον αγώνα που δίνει.

Για ακόμα μια φορά τη φετινή σεζόν λοιπόν ο Βινίσιους έπεσε θύμα ρατιστικής επίθεσης. Αυτή τη φορά αυτό συνέβη από τους οπαδούς της Βαλένθια στη χθεσινή αναμέτρηση κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (1-0), με τους φίλους των «νυχτερίδων» να κάνουν ήχους πιθήκου και να τον φωνάζουν «μαϊμού».

Αυτή η συνεχόμενη επίθεση προς τον Βινίσιους φαίνεται να ξεσηκώνει τον Ρονάλντο Ναζάριο (Φαινόμενο), ο οποίος δήλωσε στον Βινίσιους πως μπορεί να στηριχτεί πάνω του σε αυτόν τον αγώνα που δίνει. Συγκεκριμένα ο πρώην άσος της Ρεάλ είπε:

«Για άλλη μια φορά ρατσιστικό επεισόδιο στη La Liga. Για άλλη μια φορά στον Βινίσιους. Μέχρι πότε; Όσο υπάρχει ατιμωρησία και συνενοχή θα υπάρχει ρατσισμός. Είναι απαράδεκτο οι διαιτητές, η Ομοσπονδία και οι Αρχές να μην αντιδρούν και οι οπαδοί να χειροκροτούν ένα τόσο παράλογο γεγονός. Αρκετά. Βίνι, βασίσου σε μένα στον αγώνα σου. Για τον αγώνα μας».

Οπαδοί της Μπαρτσελόνα πανηγύριζαν φωνάζοντας: «να πεθάνεις, Βινίσιους»
LA LIGA

10:09 - 16.05.2023

Οπαδοί της Μπαρτσελόνα πανηγύριζαν φωνάζοντας: «να πεθάνεις, Βινίσιους»

Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος ωστόσο φώναζαν το σύνθημα: «να πεθάνεις, Βινίσιους», απευθυνόμενοι φυσικά προς τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ο Βινίσιους μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε πως το πρωτάθλημα που κάποτε άνηκε στους Μέσι, Κριστιάνο και Ρονάλντο, τώρα ανήκει στους ρατσιστές. Το θέμα με τον Βραζιλιάνο ακραίο επιθετικό όμως δεν σταματάει εκεί αφού ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, του απάντησε πως: «Δεν παρουσιαστήκατε στα ραντεβού μας για το θέμα του ρατσισμού».

Ο Βινίσιους δεν έμεινε από κάτω και απάντησε δημόσια στον Τέμπας κατηγορώντας τον ουσιαστικά ως συνένοχο στο «έγκλημα».

«Για μια ακόμη φορά, αντί να ασκήσει κριτική στους ρατσιστές, ο πρόεδρος της LaLiga βγαίνει στα social media για να επιτεθεί σε μένα. Όσο και να κάνει πως δεν το βλέπει, η εικόνα του πρωταθλήματος δέχεται πλήγμα. Δείτε τα σχόλια στις αναρτήσεις αυτές και θα καταλάβετε. Όσο εξαιρείς τον εαυτό σου από αυτό, τότε γίνεσαι συνένοχος και όμοιος των ρατσιστών. Δεν είμαι φίλος σου για να μου μιλάς για τον ρατσισμό. Εγώ θέλω δράσεις και τιμωρίες», ανάρτησε ο Βινίσιους.