Η Ρωσία θα παίξει εντός έδρας για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία
i

Ρωσία/©Photo by Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images/Ideal Images

Η Ρωσία θα παίξει εντός έδρας για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία

Κώστας Τόπας 15:47 - 23.03.2023

Η Ρωσία αναμένεται να υποδεχθεί το Ιράκ στην Αγία Πετρούπολη, αλλά πριν από αυτό η ομάδα του Κάρπιν θα αντιμετωπίσει το Ιράν στην Τεχεράνη.

Η εθνική Ρωσίας θα δώσει φιλικό αγώνα με το Ιράκ στην Αγία Πετρούπολη την Κυριακή (26/03), τον πρώτο της εντός έδρας αγώνα από την έναρξη της στρατιωτικής εκστρατείας της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ομάδα με επικεφαλής τον Βάλερι Κάρπιν δεν είχε δώσει αγώνα σε ρωσικό έδαφος από τότε που συνέτριψε την Κύπρο τον Νοέμβριο του 2021 στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, στην οποία τελικά δεν έπαιξε καθώς αποκλείστηκε από τη FIFA.

Αντιμέτωποι με τον διεθνή εξοστρακισμό και την έλλειψη αντιπάλων για να παίξουν, οι Ρώσοι έδωσαν φιλικό αγώνα στο Κιργιστάν (1-2) τον Σεπτέμβριο του 2022 και τον Νοέμβριο ήρθαν ισόπαλοι χωρίς γκολ στο Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Οι Ρώσοι θα αντιμετωπίσουν σήμερα (23/03) το Ιράν στην Τεχεράνη, μια χώρα που όντως έπαιξε στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο. Για όλους αυτούς τους λόγους, η Ρωσική Ποδοσφαιρική Ένωση (UFR) εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την UEFA και να παίξει στην Ασία, μια πρόταση που έχει πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση.

Η UFR φοβάται ότι ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας θα την εμποδίσει επίσης να συμμετάσχει, εκτός από το Euro της Γερμανίας, στην προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, που θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά.