Η Ροστόφ ζήτησε από τη Wagner να τα βρει με τον Πούτιν και να σταματήσει το αιματοκύλισμα

Ροστόφ

Η Ροστόφ ζήτησε από τη Wagner να τα βρει με τον Πούτιν και να σταματήσει το αιματοκύλισμα

Sportal newsroom 14:26 - 24.06.2023

Η κορυφαία ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης Ροστόφ ζήτησε ο μισθοφορικός στρατός της Wagner να τα βρει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για χάρη της Ρωσίας.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Ρωσία, μετά την ανταρσία της Wagner, η οποία έθεσε υπό τον έλεγχό της το Ροστόφ, μία πόλη 1.100.000 κατοίκων στο Όμπλαστ του Γιάροσλαβ στα βορειοδυτικά της χώρας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ροστόφ που την περυσινή σεζόν κατέλαβε την 4η θέση της Premier League Ρωσίας να κάνει έκκληση μέσω Telegram ώστε να αποφευχθεί το αιματοκύλισμα.

«Έκκληση από τον ποδοσφαιρικό σύλλογο Ροστόφ. Παιδιά, Wagner, δεν υπάρχει λόγος για αίμα! Είμαστε όλοι ένας λαός και πολεμάμε τον ίδιο εξωτερικό εχθρό. Πιστεύουμε στον ρωσικό λαό και στον πρόεδρό μας», ήταν το μήνυμα.

Στην περιοχή Ροστόφ προελαύνει από το πρωί του Σαββάτου (24/06) η ρωσική μισθοφορική οργάνωση Wagner, με τον επικεφαλής της Γεβγκένι Πριγκόζιν να δηλώνει πως είναι έτοιμοι να «καταστρέψουν τα πάντα» στο πέρασμά τους, στο πλαίσιο της στάσης κατά της ανώτατης ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης που ανακοίνωσε ο ίδιος την Παρασκευή (23/6), σύμφωνα με το CNNi.