Ρουί Κόστα για Εντσο Φερνάντες: «Δεν θα κλάψω για έναν παίκτη που ήθελε να φύγει»
i

Έντσο Φερνάντες/©Intime

Ρουί Κόστα για Εντσο Φερνάντες: «Δεν θα κλάψω για έναν παίκτη που ήθελε να φύγει»

Κώστας Τόπας 08:16 - 03.02.2023

Για το σίριαλ του Έντσο Φερνάντες που κατέληξε με την πώληση του παίκτη στην Τσέλσι, κλήθηκε να μιλήσει ο Ρουί Κόστα.

Οι διαπραγματεύσεις της Μπενφίκα με την Τσέλσι ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από την λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Οι «μπλε» αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν στα 120 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν το ποσό της ρήτρας αποδέσμευσης του ποδοσφαιριστή. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ θα καταβάλουν αρχικά 40 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν σε πέντε δόσεις.

Από την άλλη, η Μπενφίκα δεν πρόλαβε να τον χαρεί παρά μερικούς μήνες, μιας και τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι από την Ρίβερ Πλέιτ. Ο Ρουί Κόστα κλήθηκε να μιλήσει για το «καυτό» σίριαλ που έλαβε χώρα την τελευταία ημέρα των μεταγραφών και τόνισε πως δεν πρόκειται να κλάψει για τη φυγή ενός... φευγάτου ποδοσφαιριστή.

«Ο Έντσο Φερνάντες δεν ήθελε να μείνει στην Μπενφίκα. Δεν μας άφησε κάποιο περιθώριο. Έκανα το καλύτερο δυνατό, είμαι λυπημένος αλλά δεν πρόκειται να κλάψω για έναν παίκτη που δεν ήθελε να μείνει. Όταν ήρθε η Τσέλσι και μας χτύπησε την πόρτα, ήταν αδύνατο να αλλάξω το μυαλό του», τόνισε νυν πρόεδρος της Μπενφίκα, για να προσθέσει:

«Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας των μεταγραφών είχαμε συμφωνήσει για την πώληση του Έντσο Φερνάντες στην Τσέλσι το καλοκαίρι αλλα δεν ήθελε να μείνει. Εκείνη τη στιγμή είπα ότι δεν μπορεί να παίξει άλλο στην Μπενφίκα. Δεν κλαίω για παίκτες που δεν θέλουν να φορούν τη φανέλα μας».