Ρούνεϊ, Μαρτίνεθ και Ντάιτς είναι υποψήφιοι για την αντικατάσταση του Λάμπαρντ στην Έβερτον
i

Ρούνει/©Twitter

Ρούνεϊ, Μαρτίνεθ και Ντάιτς είναι υποψήφιοι για την αντικατάσταση του Λάμπαρντ στην Έβερτον

Ανδρέας Σερεβέτας • 10:08 - 05.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Προβάδισμα έχει ο πρώην διεθνής επιθετικός των «ζαχαρωτών» και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Γουέιν Ρούνει επιστρέφει στο προσκήνιο. Αυτή την φορά όχι για να πλέξει ξανά το εγκώμιο του Λιονέλ Μέσι, όπως έκανε κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Ο πρώην Άγγλος διεθνής επιθετικός της Έβερτον και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από το «νησί», ο επικρατέστερος να διαδεχθεί τον Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο των «ζαχαρωτών». Η βαριά εντός έδρας ήττα της Έβερτον από την Μπράιτον με σκορ 4-1 έφερε σε δυσχερή θέση τον προπονητή της ομάδας. Η διοίκηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της αντικατάστασης του, έχοντας ως πρώτο στη σχετική λίστα τον Ρούνεϊ. 

Ο Ρούνεϊ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Έβερτον το 2002. Επέστρεψε σε αυτή τη σεζόν 2017-18, μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης καριέρας του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από το καλοκαίρι του 2002 ανέλαβε καθήκοντα προπονητή στη Ντι Σι Γιουνάιτεντ. Οι οπαδοί της Έβερτον τον λατρεύουν και η διοίκηση ευελπιστεί ότι με την παρουσία του στον πάγκο της ομάδας θα ηρεμήσουν. Μετά την ήττα από την Μπράιτον ζήτησαν μαζικά την απομάκρυνση του Λάμπαρντ. Επιπλέον είναι απαραίτητη μία σημαντική αλλαγή στο εσωτερικό της Έβερτον για να αλλάξει το κλίμα και να μπορέσει να αναγεννηθεί αγωνιστικά. 

Την ίδια ώρα η διοίκηση εξετάζει δύο ακόμη περιπτώσεις αν δεν προχωρήσει η συνεργασία με τον Ρούνεϊ. Η πρώτη αφορά των Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Τον Ισπανό πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας του Βελγίου, που αποκλείστηκε από την φάση των ομίλων στο πρόσφατο Μουντιάλ. Στα υπέρ του 49χρονου τεχνικού είναι ότι αγωνίστηκε ως μέσος στο παρελθόν στο αγγλικό πρωτάθλημα και ήταν προπονητής της Έβερτον από το 2013 μέχρι το 2016. 

Τρίτος στη λίστα είναι ο Σον Ντάιτς. Ο 51χρονος Άγγλος πρώην αμυντικός, που καθοδήγησε την Μπέρνλι από το 2012 μέχρι και τον Απρίλιο του 2022. Είναι άνεργος, όπως και ο Μαρτίνεθ και γνώστης του αγγλικού ποδοσφαίρου. Στα σενάρια αναφέρεται και ο Άγγελος Ποστέκογλου της Σέλτικ. Ωστόσο ο Ελληνοαυστραλός προπονητής συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες έναντι των τριών υπολοίπων.