Σαββίδης στη συνάντηση: «Συμφωνούμε για elite διαιτητές και μπορούμε να βοηθήσουμε»

Ιβάν Σαββίδης

i

© Intime

Σαββίδης στη συνάντηση: «Συμφωνούμε για elite διαιτητές και μπορούμε να βοηθήσουμε»

Μάνος Τσαλγατίδης 16:48 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 16:52 - 27.03.2023

Τη θέση πως ο ΠΑΟΚ επιθυμεί elite διαιτητές εξέφρασε ο Ιβαν Σαββίδης, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αναφορικά με το μέλλον του πρωταθλήματος.

Μία κρίσιμη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν η Δευτέρα, με τους πέντε από τους έξι παράγοντες των ομάδων των playoffs - εξαιρουμένου του Θ. Καρυπίδη - να πραγματοποιούν συνάντηση παρουσία του κυρίου Μπαλτάκου, για το μέλλον του πρωταθλήματος. 

Ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη στη συζήτηση, τόνισε από πλευράς ΠΑΟΚ πως είναι διατεθειμένος να βοηθήσει την ΚΕΔ και την ΕΠΟ στο θέμα των elite διαιτητών, ενώ παράλληλα τόνισε πως μόνοι οι δύο συγκεκριμένοι φορείς είναι αρμόδιοι για τον ορισμό των ρέφερι.

Αναλυτικά από πλευράς ΠΑΟΚ αναφέρεται ότι:

«Παρά τα σφοδρά καταγεγραμμένα παράπονα από την ΚΕΔ τη φετινή χρονιά, κυρίως σχετικά με το VAR, με αποκορύφωμα τον αγώνα της Τρίπολης, ο κ. Σαββιδης εξέφρασε την πεποίθησή τους πως η ΚΕΔ και ο κ. Μπένετ, είναι οι μόνοι θεσμικά -και πάντα μόνο μέσω της ΕΠΟ- που μπορούν να σχετίζονται με την εύρεση, ορισμό και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με διαιτητές.

Καμία Λίγκα, καμία ομάδα, κανένας εκτός του επίσημου θεσμικού φορέα που είναι η ΚΕΔ, μπορεί να συμμετέχει σε τέτοια διαδικασία. Ο κ. Σαββιδης ζήτησε ψυχραιμία από όλους και ότι στους 4 επαφίεται να τελειώσει το πρωτάθλημα ομαλά και χωρίς προβλήματα. Κανένας Μπένετ και κανένας Μπαλτάκος δεν μπορεί να το εξασφαλίσει αυτό αν εμείς πρώτα δεν κάνουμε αυτό που πρέπει. 

Συμφωνούμε για ελίτ διαιτητές και να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, θεσμικά πάντα, προς αυτή την κατεύθυνση. Μεγαλύτερη επιτυχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι αυτοί που ήταν εναντίον των ξένων, τώρα είναι υπέρ των ξένων».