Συγκινητική πρωτοβουλία από τον Σάκα: Δώρισε καταφύγια για να βοηθήσει όσους επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στο Μαρόκο (vids)

Συγκινητική πρωτοβουλία από τον Σάκα: Δώρισε καταφύγια για να βοηθήσει όσους επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στο Μαρόκο (vids)

Κώστας Τόπας 12:54 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:58 - 20.12.2023

Ο αστέρας της Άρσεναλ, Μπουκάγιο Σάκα ένωσε τις δυνάμεις του με μια ιατρική φιλανθρωπική οργάνωση για να παράσχει βοήθεια στα θύματα του καταστροφικού σεισμού του Σεπτεμβρίου στο Μαρόκο.

Ο 22χρονος Άγγλος μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ δώρισε 50 κοντέινερ που είναι εξοπλισμένα με κρεβάτια ύπνου, πρίζες, μικρή κουζίνα και μπάνιο με νιπτήρα, τουαλέτα και ντουζιέρες και θα παρέχουν καταφύγιο σε περίπου 255 άτομα. Τα κοντέινερ μάλιστα έχουν προστατευτικές γρίλιες προσαρμοσμένες στα παράθυρα για να χρησιμεύουν ως προστασία από πτώση σε περίπτωση περαιτέρω σεισμών. Το χωριό θα φιλοξενήσει 84 οικογένειες και θα βοηθήσει 89 παιδιά να ανακτήσουν μέρος της καθημερινότητάς τους, μετά το γεγονός ότι το Μαρόκο χτυπήθηκε από τον μεγαλύτερο σεισμό των τελευταίων 120 ετών τον Σεπτέμβριο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 3.000 ανθρώπους.

«Σοκαρίστηκα όταν άκουσα για τον τρομερό σεισμό στο Μαρόκο», είπε ο Σάκα. «Αλλά τη δεύτερη στιγμή, ήξερα ότι θέλω πραγματικά να βοηθήσω και αρχίσαμε να εξετάζουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τις εκτοπισμένες οικογένειες. Βρήκαμε έναν τρόπο να βοηθήσουμε σχετικά γρήγορα και μπορέσαμε να τους βάλουμε μια στέγη και να δώσουμε λίγη άνεση και ελπίδα σε όσους έχασαν τα πάντα χωρίς δικό τους λάθος. 

Οι 84 οικογένειες και, πάνω απ' όλα, τα 89 παιδιά στα κοντέινερ μπορούν να ανακτήσουν ένα κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Σε καταστάσεις όπου οι άνθρωποι παλεύουν για την επιβίωση, χάνουν τα σπίτια τους ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα, συνειδητοποιείς ακόμη περισσότερο την προνομιακή κατάσταση στην οποία ζεις», είπε χαρακτηριστικά ο Σάκα.

Ο νεαρός αστέρας της Άρσεναλ, είναι ένθερμος υποστηρικτής της φιλανθρωπίας και έχει συνεργαστεί με την BigShoe στο παρελθόν για να υποστηρίξει έργα στη Νιγηρία και την προσπάθεια βοήθειας μετά τους σεισμούς του Φεβρουαρίου στην Τουρκία και τη Συρία