Αυτοκτόνησε το Μεξικό και γυρίζει σπίτι του (vid)
i

Οτσόα / © PrtScrn

Αυτοκτόνησε το Μεξικό και γυρίζει σπίτι του (vid)

Sportal newsroom 23:10 - 30.11.2022 / Ανανεώθηκε: 23:33 - 30.11.2022

Ένα απίστευτο Μεξικό κατάφερε να χαρίσει την πρόκριση στην Πολωνία, δεχόμενο γκολ στο 90+6' από την Σαουδική Αραβία. Σε μία απίθανη συλλογή συμπτώσεων, οι Λατίνοι κατάφεραν να χαραμίσουν κάθε πιθανή ευκαιρία και αυτοκτόνησαν λίγο πριν το τέλος

Το Μεξικό έχασε κάθε πιθανή ευκαιρία που μπορούσε και με ένα γκολ της Σαουδικής Αραβίας στις καθυστερήσεις, μπήκε «ταφόπλακα» στο όνειρο της πρόκρισης στους «16» του φετινού Μουντιάλ.

Για πάνω από 90 λεπτά οι Λατίνοι «σφυροκοπούσαν» τους αντιπάλους τους με σουτ, όμως μόνο τα δύο από αυτά κατέληξαν στην εστία. Μέσα σε πέντε λεπτά οι Μαρτίν (47') και Τσάβες (52') έδωσαν την δυνατότητα στους οπαδούς να πιστέψουν την πρόκριση, όμως η ελπίδα τελικά... πέθανε τελευταία. Ένα γκολ του Αλ Νταουσάρι στο 90+6 έφερε τη μείωση για τη Σαουδική Αραβία, η οποία μέχρι εκείνη την ώρα πάλευε με τους... δράκους για να μην δεχτεί γκολ. Κάπως έτσι και σε συνδυασμό με το 2-0 στο Αργεντινή - Πολωνία, το Μεξικό έμεινε εκτός τουρνουά

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Προφανώς στο γκολ των Σαουδαράβων. Μέχρι εκείνη την ώρα οι παίκτες του Μαρτίνο διατηρούσαν ακόμα μία μικρή πιθανότητα να πετύχουν το τρίτο τους γκολ και να περάσουν ως δεύτεροι του ομίλου.

Ο MVP: Ο Τσάβες ήταν πανταχού παρόν και κατάφερε μάλιστα να πετύχει και το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Ακολουθεί στην λίστα και ο Πινέδα, ο οποίος με αρκετή δόση ατυχίας δεν κατάφερε να σκοράρει.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Μετά από 8 σερί προκρίσεις στους ομίλους, το Μεξικό έμεινε για εκτός «16» για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Μαρτίνο «φόρτωσε» την επίθεση του από την αρχή του αγώνα και είχε έρθει με στόχο να πετύχει πολλά γκολ. Αντιθέτως ο Ρενάρ φοβήθηκε αρκετά τον αγώνα και δεν κατάφερε να περιορίσει ούτε λεπτό τους τυπικά φιλοξενούμενους, παρά μόνο για ένα δεκάλεπτο στο πρώτο μέρος.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ 

Σαουδική Αραβία: Αλοβάις, Αλ Γκανάμ, Αλ Αμρί, Αλ Ταμπακτί, Αμπουλαϊχί, Αλ Χασάν, Αμπντουλχαμίντ, Κάνο, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σεχρί, Αλ Μπρικάν. 

Μεξικό: Οτσόα, Σάντσες, Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Άλβαρες, Τσάβες, Λοσάνο Πινέδα, Μαρτίν, Βέγκα.