Σαουδική Αραβία - Μεξικό: Τελικός πρόκρισης
i

Αργεντινή - Μεξικό / © Intime

Σαουδική Αραβία - Μεξικό: Τελικός πρόκρισης

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:35 - 30.11.2022 / Ανανεώθηκε: 19:25 - 30.11.2022

Σαουδική Αραβία και Μεξικό θα αναμετρηθούν σήμερα για την τελευταία αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Μουντιάλ 2022. Οι Άραβες μπορούν να προκριθούν και με ισοπαλία, νίκη θέλουν για να ελπίζουν οι Λατινοαμερικάνοι.

Σαουδική Αραβία και Μεξικό θα κοντραριστούν απόψε (30/11,21:00) στο πλαίσιο της τελευταίες αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο «Λουσαΐλ Αϊκόνικ Στέιντιουμ». Οι Άραβες έχουν τρεις βαθμούς, μετά την νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στην Αργεντινή και μπορούν να περάσουν και με ισοπαλία, ενώ το Μεξικό έχει ένα βαθμό και θέλει πάση θυσία τη νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση στους «16». 

Πιθανές συνθέσεις: 

Σαουδική Αραβία (Ερβέ Ρενάρ, 4-2-3-1): Αλ Οβάις – Αμπντουλχαμίντ, Αλ Αμρί, Ταμπακτί, Αλ Γκανάμ – Κανό, Αλ Ναγιέι – Αλ Νταουσάρι, Αλ Νατζέι, Αλ Μπουραϊκάν – Αλ Σεχρί 

Μεξικό (Τάτα Μαρτίνο, 4-3-3): Οτσόα – Σάντσες, Μορένο, Μοντές, Γκαγιάρδο – Τσάβες, Ερέρα, Άλβαρεζ – Λοσάνο, Βέγκα, Χιμένες

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Η βαθμολογία (σε παρένθεση η διαφορά τερμάτων):

 1. Πολωνία 4β. (+2) 2. Αργεντινή 3β. (+1) 3. Σαουδική Αραβία 3β. (-1) 4. Μεξικό 1β. (-2)

ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ Τι πρέπει να κάνει κάθε ομάδα ξεχωριστά για να βρεθεί στους «16»;  Πολωνία: Προκρίνεται με νίκη ή ισοπαλία στο ματς με την Αργεντινή. Αν χάσει, θέλει ισοπαλία ή νίκη του Μεξικού στο άλλο ματς, ώστε να κυνηγήσει το εισιτήριο μέσω της διαφοράς των τερμάτων. 

Αργεντινή: Οπωσδήποτε νίκη με την Πολωνία. Υπάρχει και σενάριο για πρόκριση με ισοπαλία, αρκεί να έρθει το ίδιο αποτέλεσμα και στο άλλο ματς. Με ισοπαλία στο Πολωνία - Αργεντινή και νίκη του Μεξικού επί της Σ.Αραβίας, τότε θα έχουμε... μάχη στην διαφορά τερμάτων, όπου - αυτή την στιγμή - η Αργεντινή έχει ένα μικρό πλεονέκτημα. Προφανώς η «αλμπισελέστε» μένει εκτός συνέχειας αν χάσει από τους Πολωνούς. 

Σαουδική Αραβία: Με νίκη θα φτάσει σε μία ιστορική πρόκριση. Με ισοπαλία και ήττα της Αργεντινής στο άλλο ματς θα πάρει επίσης το χρυσό εισιτήριο, ενώ αν χάσει μένει εκτός και στην τελευταία θέση του ομίλου. 

Μεξικό: Βρίσκεται στη χειρότερη θέση απ'όλους και οι ελπίδες του κρίνονται μόνο από το εάν μπορέσει να κερδίσει την Σαουδική Αραβία και, ταυτόχρονα, να χάσει η Αργεντινή από την Πολωνία. Το δεύτερο ενδεχόμενο αφορά ξανά συνδυασμό, με νίκη της ομάδας του Τάτα Μαρτίνο και θετικό αποτέλεσμα της Αργεντινής στο άλλο παιχνίδι (νίκη ή ισοπαλία δηλαδή) και εκεί το Μεξικό πρέπει να καλύψει την διαφορά τερμάτων με οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες. 

Να θυμίσουμε ότι το πρώτο κριτήριο στις ισοβαθμίες είναι η διαφορά τερμάτων. Μετά ακολουθεί η καλύτερη επίθεση και, στη συνέχεια, τα αποτέλεσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια.