Σάστρε: Από την αμφισβήτηση και το post με «αιχμές», στην καθιέρωση!

Σάστρε

i

© Intime

Σάστρε: Από την αμφισβήτηση και το post με «αιχμές», στην καθιέρωση!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:00 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:06 - 02.02.2024

Ο Ζοάν Σάστρε αποτελεί έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ μέσα στο 2024, ωστόσο αυτό δεν ίσχυε και στους πρώτους μήνες της φετινής σεζόν.

Η βελτίωση του Ζοάν Σάστρε τους τελευταίους μήνες, έχει άκρως θετική επίδραση στην εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, έχει την καλύτερα άμυνα και επίθεση του πρωταθλήματος, ενώ πήρε και την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Εκτός απ΄ όλα αυτά τα... εντυπωσιακά πεπραγμένα, ο Ρουμάνος τεχνικός έχει καταφέρει και παίρνει το 100% από ποδοσφαιριστές οι οποίοι βρέθηκαν στο περιθώριο στο παρελθόν. 

Στη σχετική λίστα βρίσκεται και ο Ζοάν Σάστρε, ο οποίος αποτελεί μία σταθερά τους τελευταίους μήνες, με τον 54χρονο κόουτς του Δικεφάλου να... τρίβει τα χέρια του.

Οι πρώτοι δύσκολοι μήνες της σεζόν και το post με «αιχμές»

Το φετινό καλοκαίρι δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον Σάστρε. Ο Ισπανός μπακ έδειχνε να μην βρίσκεται στις βασικές επιλογές του Λουτσέσκου, με τον Κεντζιόρα να έχει τον πρώτο λόγο στο δεξί άκρο της άμυνας. Μάλιστα, το γεγονός πως ο 26χρονος ποδοσφαιριστής έμεινε εκτός της ευρωπαϊκής λίστας, φανέρωνε τα πλάνα του Ρουμάνου προπονητή για τον ίδιο.

Στα έξι ματς των προκριματικών κόντρα σε Μπεϊτάρ, Χάιντουκ, Χαρτς αλλά και στις έξι αναμετρήσεις για τους ομίλους του Conference League, ο Ισπανός μπακ δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, στον εντός έδρας αγώνα απέναντι στον Βόλο για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος (3-0), ο Σάστρε μέτρησε το πρώτο του φετινό 90λεπτο, έχοντας θετική παρουσία. Λίγες μέρες αργότερα ακολουθούσε το ντέρμπι στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό. Για αυτήν την πολύ σημαντική αναμέτρηση, ο Λουτσέσκου πήρε την απόφαση να τον αφήσει ξανά εκτός αποστολής.

Λίγες ώρες μετά τη λήξη της τελευταίας προπόνησης και πριν η ομάδα η ομάδα αναχωρήσει για την Αθήνα, ο Σάστρε άφησε «αιχμές» μέσα από τα social media.

Ο ίδιος δημοσίευσε μία φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Όταν δεν μπορείς να ελέγξεις τις καταστάσεις ή τις αποφάσεις, οι καταστάσεις ή οι αποφάσεις δεν μπορούν να σε ελέγξουν. Αποτυγχάνεις μόνο όταν σταματάς να προσπαθείς».

Το αινιγματικό μήνυμα του Σάστρε δεν έμεινε αναπάντητο από τον Ράζβαν Λουτσέσκου, όπως αναμενόταν. Σε μία συνέντευξη Τύπου λίγες μέρες μετά, ο 54χρονος κόουτς ρωτήθηκε γι΄ αυτό και θέλησε να πάρει θέση: «Το λάθος είναι το ποστάρισμα. Το συζητήσαμε και το λήξαμε. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή τη διαδικασία. Ο Σάστρε ήταν τραυματίας και όπως κάθε παίκτης στον κόσμο πιστεύει ότι είναι έτοιμος να παίξει. Έχει ποιότητα, διαφορετική από άλλους παίκτες. Μπορεί στο επόμενο ματς να παίξει. Θέλουμε κάθε παίκτης να είναι έτοιμος να παίξει όταν του ζητηθεί. Ο Ζοάν είναι ένα φοβερό παιδί», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια, μετά το ματς στο «Απόστολος Νικολαΐδης», τα δεδομένα άλλαξαν αισθητά. Την επόμενη αγωνιστική με τον Ατρόμητο, ο Σάστρε πήρε φανέλα βασικού και στη συνέχεια την πήρε και... σπίτι του. 

Από εκείνο το ματς με τους Περιστεριώτες έως και σήμερα, ο ακραίος οπισθοφύλακας έχει αγωνιστεί σε όλες τις εγχώριες αναμετρήσεις, έχοντας εξαιρετική απόδοση στις περισσότερες από αυτές. 

Συνολικά, ο ίδιος τη φετινή σεζόν μετράει 19 συμμετοχές με απολογισμό δύο γκολ και τέσσερις ασίστ.

Η μετακίνηση του Κεντζιόρα στη θέση των στόπερ και ο δανεισμός του Λύρατζη στον Αστέρα Τρίπολης τον έχουν καθιερώσει στο δεξί άκρο κι αυτό που μένει πλέον να δούμε είναι αν η έλευση του Γιόνι Ότο αλλάξει τις ισορροπίες.