Σε διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του Τσάκα η Άρσεναλ

Γκράνιτ Τζάκα

i

©Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images

Σε διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του Τσάκα η Άρσεναλ

Sportal newsroom 11:14 - 24.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:37 - 24.02.2023

Έχει πάρει φόρα η Άρσεναλ, η οποία μετά από τις ανανεώσεις των Ελνένι και Μαρτινέλι, είναι κοντά στην υπογραφη νέου συμβολαίου με τον Μπουκάγιο Σάκα, αλλά και σε συζητήσεις με τον Γκράνιτ Τσάκα.

Η Άρσεναλ έχει παρει φόρα και θέλει να ανανεώσει και τον Γκράνιτ Τσάκα. Ο 30χρονος μέσος των «κανονιέρηδων» έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2024 και στην ομάδα του βόρειου Λονδίνου θέλουν να τον επιβραβεύσουν για τις καλές του εμφανίσεις, προσφέροντάς του την επιλογή να ανανεώσει.

Ο Ελβετός έχει υπάρξει παίκτης-κλειδί για τον Μικέλ Αρτέτα την φετινή σεζόν, έχοντας τέσσερα γκολ και πέντε ασίστ, αλλά και με την συνολική του εικόνα μέσα στο γήπεδο. Πήρε μεταγραφή στην Άρσεναλ τον Ιούλιο του 2016, ερχόμενος από την Γκλάντμπαχ. Από τότε μετράει 18 γκολ και 23 ασίστ, ενώ έχει κατακτήσει και ένα κύπελλο Αγγλίας, τη σεζόν 2019-20, κερδίζοντας στον τελικό την Τσέλσι.

Ο Μικέλ Αρτέτα φαίνεται ότι θέλει να φτιάξει ένα κορμό παικτών με στόχο, να χτίσει πάνω σε αυτόν και να επιστρέψει την ομάδα του στις επιτυχίες. Νωρίτερα μέσα στον Φλεβάρη οι «κανονιέρηδες» ανανέωσαν τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι, ο οποίος υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Ο Βραζιλιάνος μέχρι τώρα, ο Μαρτινέλι έχει σκοράρει επτά γκολ και έχει μοιράσει δύο ασίστ αυτή τη σεζόν και αποτελεί έναν από τους πιο κομβικούς παίκτες του Μικέλ Αρτέτα, που έχει βοηθήσει τους «κανονιέρηδες» να βρίσκονται στην κορυφή της Premier League.

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε και η ανανέωση του Μοχάμεντ Ελνένι μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ελνένι αναμένεται να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο. Παρ΄ όλα αυτά, αυτό δεν απέτρεψε την Άρσεναλ από το να του επεκτείνει το συμβόλαιο του! 

Τέλος όπως όλα δείχνουν και ο Μπουκάγιο Σάκα θα ακουλουθήσει το παράδειγμα των άλλων δύο και θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους «κανονιέρηδες». Υπενθυμίζεται, ότι το τωρινό συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2024. Όπως αναφέρει το BBC, οι δύο πλευρές είναι σε διαπραγματεύσεις και η ανανέωση συνεργασίας μεταξύ των «κανονιέρηδων» και του Σάκα είναι αρκετά κοντά. Το νέο συμβόλαιο του Άγγλου επιθετικού λέγεται, ότι θα έχει διάρκεια μέχρι το 2028, ενώ οι απολαβές θα φτάνουν τα δέκα εκατομμύρια λίρες τον χρόνο.

Ο 21χρονος την φετινή χρονιά κάνει μια σπουδαία σεζόν, έχοντας μέχρι στιγμής εννέα γκολ και οχτώ ασίστ σε 23 αγώνες στην Premier League, ενώ έχει σημείωσε και ένα τέρμα στο Europa League. Ο Άγγλος διεθνής θα είναι όπως φαίνεται ο τρίτος παίκτης που η Άρσεναλ θα «δέσει» για αρκετό καιρό στο Emirates.

Μέχρι στιγμής οι «κανονιέρηδες» είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 54 βαθμούς, δύο πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι και το Σάββατο (25/2) θα αντιμετωπίσει την Λέστερ εκτός έδρας, για να κρατήσει προβάδισμα από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.