Η Σεβίλλη του Europa League ισοπέδωσε τη Γιουνάιτεντ των Μαγκουάιρ, Ντε Χέα και προκρίθηκε στα ημιτελικά!

Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

© Getty Images

Η Σεβίλλη του Europa League ισοπέδωσε τη Γιουνάιτεντ των Μαγκουάιρ, Ντε Χέα και προκρίθηκε στα ημιτελικά!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:59 - 20.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:13 - 21.04.2023

Τι κι αν παραπαίει στη φετινή La Liga; H Σεβίλλη έκανε πλάκα στη θλιβερή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των απίθανων Μαγκουάιρ και Ντε Χέα και με την καθαρή νίκη με 3-0 προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League.

Πήρε τα δώρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο ματς η Σεβίλλη, πήρε αυτά και στο δεύτερο στην Ανδαλουσία και οι Ισπανοί πανηγύρισαν μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League, επικρατώντας 3-0 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

Η ομάδα του νέου προπονητή, Μεντιλίμπαρ, έκανε πλάκα κόντρα στο σύνολο του Έρικ Τεν Χαχ, με τον Ολλανδό να τον… κρεμούν οι Χάρι Μαγκουάιρ και Νταβίντ Ντε Χέα. Οι δυο τους ήταν το απόλυτο δίδυμο της καταστροφής για τον αγγλικό σύλλογο, καθώς ουσιαστικά έκαναν «δώρο» και τα ΤΡΙΑ γκολ των γηπεδούχων.

Το ρεσιτάλ από πλευράς Γιουνάιτεντ και συγκεκριμένα από τον Μαγκουάιρ άρχισε στο 8’, καθώς ο Ντε Χέα, επίσης λανθασμένα, του πάσαρε την μπάλα αν και τον είχαν περικυκλώσει τρεις παίκτες, αυτός έκανε… ασίστ και ο Εν-Νεσίρι δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανοίξει το σκορ. 

Η Γιουνάιτεντ όχι μόνο δεν αφυπνίστηκε από την εξέλιξη αυτή, αλλά έμοιαζε απόλυτα σοκαρισμένη και στο 40’ είδε την εστία της να παραβιάζεται για δεύτερη φορά, όταν ο Οκάμπος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Ντε Χέα. Παρ’ όλα αυτά, έπειτα από εξέταση VAR το γκολ δεν μέτρησε, αφού στην αρχή της φάσης υπήρχε οφσάιντ. 

Η συνέχεια στο μονότερμα της Σεβίλλης και στα ατομικά λάθη των παικτών της Γιουνάιτεντ δόθηκε στο 47’, λίγα λεπτά δηλαδή μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, με τον Μπαντέ να πιάνει την κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντε Χέα ήταν εκτός θέσης και επιπρόσθετα έκανε λανθασμένο υπολογισμό και το 2-0 ήταν γεγονός.

Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 81’, όταν πάλι ο Ντε Χέα έκανε το… θαύμα του και ο Εν-Νεσίρι σε κενή εστία έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.