Μπέρδεμα με το καλεντάρι της Σεβίλλης ενόψει τελικού Europa League

Σεβίλλη

i

Photo by Fran Santiago/Getty Images/Ideal Images

Μπέρδεμα με το καλεντάρι της Σεβίλλης ενόψει τελικού Europa League

Κώστας Τόπας 10:09 - 19.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:09 - 19.05.2023

Η Σεβίλλη έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό του Europa League, ωστόσο προκαλείται χάος στο καλεντάρι της με τις αναμετρήσεις που έχει στη La Liga, λίγες ημέρες νωρίτερα.

Η Σεβίλλη προκρίθηκε στον τελικό του  Europa League αφού απέκλεισε τη Γιουβέντους, την οποία κέρδισε με 2-1 στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» μετά την παράταση στον δεύτερο αγώνα της ημιτελικής φάσης.

Ο τελικός του Europa League που θα αναμετρήσει τη Σεβίλλη με τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο θα λάβει χώρα την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 22:00. στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία). Το μειονέκτημα που έχει η Σεβίλλη είναι ότι την Κυριακή 28 Μαΐου, μόλις τρεις μέρες πριν τον τελικό με τη Ρόμα, έχει προγραμματισμένο αγώνα για την 37η αγωνιστική της LaLiga με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το πρόβλημα είναι ότι ο αγώνας μεταξύ Σεβίλλης και Ρεάλ Μαδρίτης είναι προγραμματισμένος σε μια ημέρα όπου στη La Liga όλες οι αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν την ίδια ώρα (20:00), προκειμένου να αποφευχθούν υποψίες μεταξύ ομάδων με κοινούς στόχους στη βαθμολογία. Παραδοσιακά, κάθε φορά που μια ισπανική ομάδα έπαιζε έναν ευρωπαϊκό τελικό, ο αντίπαλός της στη La Liga συμφωνούσε το μεταξύ τους παιχνίδι να διεξαχθεί νωρίτερα, ώστε να έχει περισσότερες ώρες για να προετοιμαστεί για το παιχνίδι.

Το πρόβλημα με την μετακίνηση της 37ης αγωνιστικής της La Liga με τους αγώνες που ξεκινάνε την ίδια ώρα το Σάββατο 27 Μαΐου είναι ότι η Μπιλμπάο και η Οσασούνα, ομάδες που βρίσκονται πάνω από την Σεβίλλη στη βαθμολογία, παίζουν την Πέμπτη (25/05), οπότε με τον προγραμματισμό που υπάρχει το Σάββατο (27/05) δεν θα μπορούν να ξεκουραστούν για τις ελάχιστες απαιτούμενες 48 ώρες. Σε αυτή την περίπτωση η Σεβίλλη ρισκάρει την πρόκρισή της στο Conference ή στο Europa League τη νέα σεζόν...

Από την άλλη, η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο έχει προγραμματισμένο τον αγώνα της με τη Φιορεντίνα για την 37η αγωνιστική της ιταλικής Serie A για την Κυριακή 28 Μαΐου, ωστόσο εκεί υπάρχει το ενδεχόμενο για μετακίνηση του αγώνα.