Σέρβιρε, σκόραρε, τσακώθηκε, νίκησε: Ο Μέσι ήταν ο απόλυτος ηγέτης κόντρα στην Ολλανδία (vids)
i

Ο Λιονέλ Μέσι πανηγυρίζει μετά την πρόκριση/©Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Σέρβιρε, σκόραρε, τσακώθηκε, νίκησε: Ο Μέσι ήταν ο απόλυτος ηγέτης κόντρα στην Ολλανδία (vids)

Κώστας Τόπας 09:08 - 10.12.2022 / Ανανεώθηκε: 09:20 - 10.12.2022

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με απίστευτες εναλλαγές συναισθημάτων, η Αργεντινή πήρε την πρόκριση για τους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Λιονέλ Μέσι γι' ακόμη μία φορά απέδειξε ότι είναι από άλλον πλανήτη.

Επειτα από έναν τρομερό αγώνα που τα είχε όλα, η Αργεντινή ήταν αυτή η οποία πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Εκεί όπου θα συναντήσει την Κροατία (13/12) του Λούκα Μόντριτς, με φόντο τον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Λιονέλ Μέσι δεν θα μπορούσε να μην ήταν το πρόσωπο του αγώνα κόντρα στους «οράνιε». Ο Αργεντινός έκανε ξανά τη διαφορά για την ομάδα του. Ηταν αυτός ο οποίος με τρομερή ενέργεια άδειασε τον Άκε και με μια εξίσου εντυπωσιακή κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Μολίνα, ο οποίος με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0 για την «Αλμπισελέστε».

Ξεπέρασε τον Πελέ σε ασίστ

Με αυτή την ασίστ ο Μέσι, έφτασε τις πέντε σε αγώνες νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έγινε ο πρώτος σε ασίστ σε αυτή τη φάση του θεσμού από το 1966, ξεπερνώντας τον Πελέ που έχει τέσσερις.

Επιασε τον Μπατιστούτα στα 10 γκολ σε Μουντιάλ

Η εντυπωσιακή του εμφάνιση, συνδυάστηκε και με γκολ στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ακούνια κέρδισε πέναλτι από τον Ντούμφρις, ο Μέσι εκτέλεσε, ο Νόπερτ έμεινε «άγαλμα» και ο Pulga έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Με αυτό το γκολ, ο 35χρονος αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε τα 10 γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο και ισοφάρισε το ρεκόρ της Αργεντινής που κατείχε μόνος του ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα. Ετσι, σήμερα υπάρχουν δύο μεγάλοι παίκτες στην κορυφή. Μάλιστα, υπάρχει και μία σύγκριση με τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Λιονέλ Μέσι εκτέλεσε πρώτος στη νικηφόρα διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Ολλανδία, ήταν εύστοχος, με το χτύπημα του να θυμίζει σε μεγάλο βαθμό εκείνο που σκόραρε ο Μαραντόνα κόντρα στην Ιταλία στο Μουντιάλ του 1990.

Μεγαλείο ψυχής

Ο Λιονέλ Μέσι με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες/©Intime

Στην διαδικασία των πέναλτι, η Αργεντινή χρειάστηκε τη βοήθεια του πορτιέρε της, Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος ήταν σχεδόν ανίκητος κάτω από τα γκολπόστ, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε η «Αλμπισελέστε» να πάρει την πρόκριση.  Γι' αυτό και ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο μόνος που έτρεξε προς τον τερματοφύλακα της Αργεντινής για να τον αγκαλιάσει, καθώς οι υπόλοιποι παίκτες του Λιονέλ Σκαλόνι έτρεξαν προς τον σκόρερ του τελευταίου πέναλτι, Λαουτάρο Μαρτίνες.

Πανηγύρισε δείχνοντας τα αυτιά του στον πάγκο της Ολλανδίας

Μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος της Αργεντινής, ο Λιονέλ Μέσι πανηγύρισε μπροστά από τον πάγκο της Ολλανδίας, κάνοντας μια κίνηση με τα αυτιά του, ενώ είχε ένα μικρό επεισόδιο με τον ομοσπονδιακό τεχνικό των «οράνιε», Λουίς φαν Χάαλ με τον οποίο τα είχε λόγω δηλώσεών του.

Συγκεκριμένα, ο Μέσι κατευθύνθηκε προς τον πάγκο της Ολλανδίας, κάνοντας χαρακτηριστικά νόημα στον Λουίς φαν Χάαλ να μη μιλάει. Ο Έντγκαρ Ντάβιντς, βοηθός του ομοσπονδιακού τεχνικού των «οράνιε», ήταν αυτός που τους χώρισε και ηρέμησε τα πνεύματα...

«Καρφιά» σε Λαόθ και Φαν Χάαλ

Οταν έφτασε η στιγμή για να μιλήσει μπροστά στις κάμερες, ο ηγέτης της Αργεντινής, αναφέρθηκε στον Λουίς Φαν Χάαλ και όσα είχε αναφέρει πριν το ματς για τον τρόπο παιχνιδιού της «Αλμπισελέστε», επισημαίνοντας πως το μόνο που έκαναν οι Ολλανδοί ήταν να είναι στην περιοχή και να βγάζουν σέντρες.

«Δεν θέλω να μιλήσω για τον διαιτητή γιατί δεν μπορώ να είμαι ειλικρινής. Αν μιλήσεις, σε τιμωρούν, η FIFA πρέπει να το σκεφτεί, δεν μπορούν να βάλουν έναν τέτοιο διαιτητή σε αυτό το ματς, δεν μπορούν να βάλουν έναν διαιτητή που δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων», ανέφερε αρχικά για την διαιτησία του Ματέου Λαόθ, για να τοποθετηθεί στη συνέχεια για την Ολλανδία και τον Λουίς φαν Χάαλ.

«Ο Φαν Χάαλ πουλάει ότι παίζει ποδόσφαιρο και αυτό που έκανε ήταν να βάλει κόσμο στην περιοχή και να βγάζει σέντρες!».

Το επεισόδιο με τον Βέχορστ: «Τι κοιτάζεις ανόητε»

Οπως ήταν λογικό, ο Λιονέλ Μέσι δεν μπορούσε να κρύψει τον θυμό του στις δηλώσεις, έχοντας μάλιστα κι ένα επεισόδιο την ώρα που μιλούσε στις κάμερες. Συγκεκριμένα, η συνέντευξή του διακόπηκε από τον Βόουτ Βέχορστ που κοιτούσε προς το μέρος του 35χρονου μεσοεπιθετικού της Παρί, ο οποίος ξέσπασε: «Τι κοιτάζεις ανόητε; Πήγαινε εκεί, χαζούλη. Τράβα εκεί, ναι», του είπε χαρακτηριστικά.