Τρομερή ανατροπή η Φιορεντίνα, τελείωσε το ένα «κανονάκι» της Ρόμα για το Champions League (vid)

Τρομερή ανατροπή η Φιορεντίνα, τελείωσε το ένα «κανονάκι» της Ρόμα για το Champions League (vid)

Sportal newsroom 21:02 - 27.05.2023 / Ανανεώθηκε: 21:13 - 27.05.2023

Η Ρόμα ηττήθηκε 2-1 εκτός έδρας από τη Φιορεντίνα και πλέον έχει ελπίδες για το Champions League μόνο αν κατακτήσει το Europa League κόντρα στη Σεβίλλη.

Η Φιορεντίνα παρά την πρόσφατη απώλεια του Κυπέλλου κόντρα στην Ίντερ και ενώ βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και πέτυχε τρομερή νίκη με ανατροπή στο φινάλε κόντρα στη Ρόμα.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο στην 37η και προτελευταία αγωνιστική της Serie A, ήθελε τη νίκη για να πάρει το εισιτήριο για το από την τέταρτη Μίλαν.

Στο 11’ η Ρόμα, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία και γκολ του Ελ Σαράουι από κοντά άνοιξε το σκορ. 

Η Φιορεντίνα, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 85’ ο Γιόβιτς ισοφάρισε και στο 88’ ο Ικονέ έκανε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ. Έτσι, η Ρόμα έχασε το εισιτήριο για το Champions League μέσω του πρωταθλήματος και για να παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, θα πρέπει να κατακτήσει το Europa League στον επερχόμενο τελικό με τη Σεβίλλη.

Νωρίτερα, μία νίκη ήθελε στην έδρα της η Σπέτσια για να αγκαλιάσει σχεδόν την παραμονή στη Serie A. Κι όμως, συνετρίβη εντός έδρας με 4-0 από την αδιάφορη βαθμολογικά Τορίνο και πλέον η Σπέτσια θα περιμένει να μην νικήσει αύριο η Βερόνα την Έμπολι, μία αγωνιστική πριν το φινάλε. 

Το απόγευμα της Κυριακής η Βερόνα έχει τη μεγάλη ευκαιρία με «τρίποντο» στην έδρα της να προσπεράσει την Σπέτσια και να βγει εκτός επικίνδυνης ζώνης, ενώ και η Λέτσε ακόμα και με ισοπαλία στη Μόντσα θα αισθάνεται πιο σίγουρη. Η Τορίνο, λοιπόν, έφτασε στην άνετη νίκη με αυτογκόλ του Βισνιέφσκι στο 24’ και τέρματα των Ρίτσι στο 72’, του Ίλιτς στο 76’ και του Καραμό στο 96’. 

Η Σαλερνιτάνα, παράλληλα, είδε στην έδρα της την Ουντινέζε να προηγείται 0-2 με γκολ στο 25’ του Ζίγκελααρ και στο 30’ του Νεστορόφσκι αλλά με απίθανη ανατροπή και τέρματα των Καστάνος στο 43’, του Καντρέβα στο 57’ και του Εκόνγκ στο 96’ πήρε το τρίποντο με 3-2.