Η «θυσία» του Φαραόνι που θύμισε Λουίς Σουάρες στο Ουρουγουάη - Γκάνα! - Ίδια η κατάληξη στο πέναλτι!

Η «θυσία» του Φαραόνι που θύμισε Λουίς Σουάρες στο Ουρουγουάη - Γκάνα! - Ίδια η κατάληξη στο πέναλτι!

Sportal newsroom 00:29 - 12.06.2023 / Ανανεώθηκε: 00:36 - 12.06.2023

Η απίθανη αποβολή του Φαραόνι στο Σπέτσια - Βερόνα με την αποβολή του Λουίς Σουάρες στο Μουντιάλ του 2010 και την ίδια κατάληξη!

Μία φάση που έφερε στο μυαλό το απίθανο ματς της Ουρουγουάης με τη Γκάνα στο Μουντιάλ του 2010 συνέβη στο μπαράζ παραμονής στη Serie A ανάμεσα στη Σπέτσια και τη Βερόνα.

Ο αρχηγός των «τζιαλομπλού» Νταβίντε Φαραόνι, ο οποίος είχε ανοίξει το σκορ, στο 68' έβαλε το χέρι του για να γλιτώσει το 3-2. Αποβλήθηκε, δόθηκε πέναλτι, αλλά ο Μοντιπό απέκρουσε σε κόρνερ την εκτέλεση του Ενζολά. Το σκορ, λοιπόν, ήταν 1-3 για την Ελλάς Βερόνα, που άντεξε με δέκα παίκτες και έμεινε στη Serie A.

Δείτε την αποβολή του Φαραόνι!

Ο Σουάρες

Η συγκεκριμένη αποβολή και η κατάληξη θύμισε τον απίθανο προημιτελικό της Ουρουγουάης με τη Γκάνα στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότιο Αφρική. Στο 120' με το σκορ στο 1-1, ο πρώην άσος των Άγιαξ, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και νυν της Γκρέμιο Λουίς Σουάρες, έκανε χέρι στη γραμμή για να σώσει το 2-1. Ο Ασαμόα Γκιάν, όμως, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι κι άουτ και στα πέναλτι πέρασαν οι Λατινοαμερικάνοι. 

Έτσι, όπως τότε, έτσι και τώρα δικαιώθηκε ο Φαραόνι, για το χέρι που σταμάτησε ένα γκολ εις βάρος της ομάδας του. Για τη Σπέτσια, λοιπόν, αστόχησε ένας άλλος Αφρικανός, ο Ανγκολέζος Ενζολά.

Δείτε τη φάση του Σουάρες το 2010: