Σιαμπάνης: Ο Αρης θέλει να τον κρατήσει… ο ίδιος να κάνει restart
i

@intime

Σιαμπάνης: Ο Αρης θέλει να τον κρατήσει… ο ίδιος να κάνει restart

Αλέξης Σαββόπουλος 15:44 - 24.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:44 - 24.05.2023

Το κρίσιμο καλοκαίρι του 23χρονου τερματοφύλακα του οποίου το συμβόλαιο με τον Αρη ολοκληρώνεται. Επιθυμία του Παλίκουτσα να παραμείνει και του ίδιου να κάνει τη επανεκκίνηση στην καριέρα του.

Για τον Μάριο Σιαμπάνη η προηγούμενη τριετία δεν ήταν μια ευθεία γραμμή. Είχε πολλές διακυμάνσεις και… αναποδιές τόσο σε προσωπικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Δεν έπαψε ποτέ να είναι ένας καλός τερματοφύλακας (ένα wonderkid) σε μικρή ηλικία, αλλά κάπου στην πορεία το έχασε και… λοξοδρόμησε. Εχασε ελαφρώς τον προσανατολισμό του όπως αρκετοί ποδοσφαιριστές που σε πολύ μικρή ηλικία, γνωρίζουν απότομα φήμη και χρήμα. Υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μόλις στα 16 του χρόνια, πήγε στον Ολυμπιακό τέσσερα χρόνοα αργότερα, έκανε ένα μικρό πέρασμα απο τον Νότινχαμ και πριν απο τρία χρόνια ο Αρης τον έφερε ξανά στη Θεσσαλονίκη.

Ούτε στον Αρη τα πράγματα ήταν ρόδινα. Οχι μόνο γιατί είχε να ανταγωνιστεί τον Κουέστα. Κυρίως τον εαυτό του και τους δαίμονές του. Αλλά και την στοχοποίηση που κατά καιρούς υπήρξε προς το πρόσωπό του, σε σημείο να γίνουν φειγ βολάν, ακόμη και τα προσωπικά του δεδομένα, στην πολύκροτη υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας του. Εδώ και λίγους μήνες ο Σιαμπάνης, έχοντας κλείσει πλέον τα 23, έχει αφήσει τα άσχημα πίσω του. Παντρεύτηκε, έγινε πατέρας και πριν λίγους μήνες επέστρεψε και στην παλιά μανατζερική του στέγη, στο γραφείο του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Στα τρία χρόνια στον Αρη, δεν πήρε τα παιχνίδια που θα ήθελε. Εκανε συνολικά 22 συμμετοχές. Η εμφάνισή του κόντρα στον Παναθηναικό, στο τελευταία παιχνίδι των πλει-οφ ήταν ένα μικρό δείγμα του τι μπορεί να κάνει, όταν είναι συγκεντρωμένος.

Για τερματοφύλακας είναι ακόμη πολύ μικρός. Το ταλέντο του αδιαμφισβήτητο. Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα έχει ανάψει το πράσινο φώς για την παραμονή του αφού στο πρόσωπό του βλέπει ένα τερματοφύλακα με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης σε πολύ καλή ηλικία. Για τον Σιαμπάνη επίσης αυτό το καλοκαίρι είναι κρίσιμο και θέλει να σταθμίσει όλα τα δεδομένα πριν πάρει την απόφασή του. Βασικό του μέλημα, να πάρει παιχνίδια και να αποδείξει ότι ωρίμασε και ήρθε η ώρα να δικαιώσει τις προσδοκίες που είχαν γεννηθεί για αυτόν….