Σίγουρος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας για την παραμονή Σκαλόνι στην εθνική Αργεντινής
i

Σκαλόνι/©Twitter

Σίγουρος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας για την παραμονή Σκαλόνι στην εθνική Αργεντινής

Ανδρέας Σερεβέτας • 08:50 - 27.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο Κλαούντιο Τάπια υποστήριξε ότι ο 44χρονος τεχνικός θα παραμείνει στο τιμόνι της «αλμπισελέστε».

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αργεντινής παρέθεσε χθες συνέντευξη Τύπου. Την πρώτη μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την «αλμπισελέστε». Ο Λιονέλ Σκαλόνι ήταν προσωπική επιλογή του Κλαούντιο Τάπια μετά την αποτυχία της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ του 2018. Θεωρούσε τότε ότι ήταν η καλύτερη λύση για την αντικατάσταση του Χόρχε Σαμπάολι, ο οποίος είχε ήδη κατακτήσει δύο Κόπα Αμέρικα. Ένα με την Αργεντινή και ένα με τη Χιλή. 

Ξεκίνησε λοιπόν τη συνέντευξη, λέγοντας: «Εκείνη την εποχή, με έλεγαν τρελό. Το 99% των ανθρώπων πίστευαν ότι δεν είχα δίκιο. Όμως η αλήθεια είναι ότι ο Σκαλόνι και αυτή η εθνική ομάδα έκανε περήφανους τους Αργεντινούς». 

Στη συνέχεια μίλησε για το μέλλον: «Ο Σκαλόνι είναι και πιστεύω θα συνεχίσει να είναι ο εθνικός προπονητής. Είμαστε και οι δύο άντρες που κρατάμε τον λόγο μας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσει». Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας θεωρεί δεδομένο ότι θα ισχύσει η προφορική συμφωνία των δύο πλευρών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από τον Σκαλόνι που να είναι ενδεικτική των προθέσεων του. 

Στο μεταξύ ο Σκαλόνι βρίσκεται στην Αργεντινή για να ξεκουραστεί μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κάνει καθημερινά βόλτες με το ποδήλατο, που είναι το αγαπημένο του χόμπι. Παράλληλα υπογράφει αυτόγραφα θαυμαστών έξω από το σπίτι του αλλά και σε κάθε σημείο της πόλης όταν αντιλαμβάνονται την παρουσία του. 

Τα δάκρυα του Σκαλόνι και η αφιέρωση στον πατέρα του (vid)
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

23:34 - 18.12.2022

Τα δάκρυα του Σκαλόνι και η αφιέρωση στον πατέρα του (vid)

Από την άκρη του πάγκου, ο Λιονέλ Σκαλόνι οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του τελικού δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα στα μάτια του.

Ο Σκαλόνι είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και ιδιαίτερα ευαίσθητος, όπως έδειξε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ενδεχομένως η παραμονή του στον πάγκο της εθνικής Αργεντινής να εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την αντίστοιχη του Μέσι στην ομάδα.